Förhörsteknik: Russell Williams …

Idag var det dags för föreläsning igen i Göteborg och vi fortsätter att gå igenom olika förhörstekniker för huvudsyftet är att finna den skyldige och inte bara någon som erkänner en handling genom en aggressiv och konfrontativ förhörsteknik.

Ett exempel på ett bra förhör är DENNA om du har 2,5 h över  för att titta på detta utdrag ur ett förhör med Russell Williams som misstänktes för mord på två kvinnor. Förhöret som egentligen varade i över 6 h visar prov på hur man idag väljer i vissa länder en teknik vars ändamål är att bygga en ”relation” med den misstänkte för att få så mycket information som möjligt.

På bussen mot Göteborg …

Processed with VSCO with m2 preset

Trots en intressant föreläsning så kände jag att jag var på väg att somna, var totalt matt och trött och kände hur pinsamt det hade varit om jag hade somnat där på första raden där jag alltid sitter för att både höra och se bättre =)

Hemma igen tog jag en kaffe med Tania och så direkt till min tandläkare Per Erlandsson som konstaterade att jag hade inga hål och att en visdomstand börjar komma fram så vi håller tummarna för att den inte behövs i framtiden tas bort. Ogillar att gå till tandläkaren men älskar känslan efteråt när tänderna känns lite extra rena efter behandlingen. Jag går 2 ggr om året för att inte riskera någon negativ överraskning som hade kunnat stoppas om den hade upptäcks tidigare.

Väl hemma har jag tittat på den ovan nämnda förhöret då vi på fredag ska göra en praktisk övning kring förhörsteknik och så har jag bäddat med rena lakan vilket nu gör att jag bara längtar efter att gå och lägga mig.

Butikens tider denna vecka är följande: onsdag 16.15-18, torsdag 11-18, fredag 11-17, lördag 10-15.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *