The Post …

I fredags frågade min väninna Tania om jag ville gå ut och äta på restaurang Oliven för att sedan gå på bio med henne och hennes man Marcus då hon visste att jag så gärna ville se ”The Post” med Tom Hanks och Meryl Streep. Självklart tackade jag ja till denna trevliga date med god mat, trevligt sällskap och bio. Kan en fredag bli bättre?

När vi kom till biografen var det tydligt att vi var ”annorlunda” för 98% av alla som var där skulle se på Mr Grey och hans lekar medan jag själv tycker att de filmerna är inte speciellt sensuella eller erotiska då jag jämför de med den klassiska filmen jag själv såg i tonåren, 9 1/2 vecka med den ursnygga Kim Basinger (som har en biroll i Mr Grey filmerna) och Mickey Rourke som får Mr Grey att framstå som en osäker tonåring men har man inte vissa ramar för jämförelser så kanske han kan locka de där 98% att gå på bio.

Själva gick vi istället på bio för att titta på The Post, en film som man borde se då den belyser en sanning och som är väldigt intressant idag när vi får höra orden ”fake news” lite då och då men även för att den visar på riktig girl power då vissa viktiga och riskabla beslut skall tas.

48365c79-b47f-4207-a4e3-21f352812e43

Personligen tyckte jag att den var lite långsam och uttråkande i början men så skall man se den mer som en dokumentär som belyser och ifrågasätter yttrandefriheten. Fantastiska skådespelare, underbara miljöer och skildringar men nästan givet när Steven Spielberg står bakom den.

Jag tycker att sanna berättelser väcker direkt mitt intresse bara genom att just vara sanna och för att pga. ålder och geografi så är man ofta inte insatt i de nyheter som skapade stora rubriker just då.

Lite allmänbildning en fredag kväll på sköna stolar med en guldig puff för benen mätta efter den bästa tzatzikin i Borås.

Tack Tania och Marcus för en mysig fredags date <3

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *