Att läsa forskningsrapporter …

Idag började mina lektioner på Psykologiska Institutionen redan vid 8 så det var bara att gå upp tidigt vilket jag dock har börjat vänja mig vid efter några tidigare morgonpass på gymet.

Dagens föreläsare och forskare gick igenom Rättspsykologins forskningsmetodik för även om ämnet i sig är kanske lite torr så är det så otroligt viktigt att lära sig hur man forskar och/eller framförallt kritisk granska exempelsvis de artiklar som skrivs i media där målet är att sälja tidningar mer än att formulera kritiska sanningar.

Nu är jag dock hemma igen, Knut har fått sig en promenad, jag har tvättat håret och Molly har fått busa lite.

IMG_7444

Dags att sätta igång med en massa pluggande nu vilket jag idag gör i sängen i myskläder med den stora risken att det blir en power nap innan =)

4 thoughts on “Att läsa forskningsrapporter …

 1. Där var du ju har kikat in ggr flera och tänkt näää j**lar nu hinner hon inte med bloggen, bara plugg, men vill ju hänga med på din resa ;)

  Sen är jag nyfyiken på, va du tycker om detta?
  https://www.expressen.se/nyheter/nicole-18-saljer-sin-sexdebut-for-att-fa-uppfylla-sin-drom-/?site=tablet

  eftersom jag gillar ditt tankesätt, själv skulle jag bli förtvivlad, om det var dottern.
  Men helt ärligt kände jag ja varför inte,men inte som ung ,skulle jag aldrig gjort det ,men nu gift sen länge men blev 2 delat ;O) så det går ju inte heller ;) men helt årligt fresta det lite lättjänade pengar, kanske ångrar mig om nån timme,men just nu kände jag ;O)
  ;) :=)

  Kul att du uppdaterade bloggen ;) Kram

  1. I Sverige är det lagligt att sälja sex av den enkla anledningen att man ser kvinnor som gör det som ”offer” och därför inte som någon som utför en brottslig gärning. Som du skriver så är den unga åldern en faktor som spelar stor roll vilket dock i hennes fall är det som gör att hon kan få den där miljonen euro som någon verkar, märkligt nog, vilja betala för att ta hennes oskuld.
   Många kvinnor och män gör skillnad mellan sex (där bara kroppen engageras) och sex där känslor finns så visst går det men i den unga åldern är det synd att redan ha en sådan ett sådant förhållningssätt till sex. Å andra sidan säkrar hon sin och familjens framtid på många plan så enligt vissa filosofiska teorier så är hennes beslut inte så märklig i sig.
   Själv tänker jag på den där filmen med Robert Redford och Demi Moore där hon går med att ha sex med honom för en miljon dollar. Där hade jag inte tvekat en sekund och sagt ja direkt men å andra sidan är det en film så kontentan är att ”jag vet inte” vad jag tycker när det gäller denna artikel och då man inte vet vem han är och hur han är mot henne om hon nu bestämmer sig för detta. Ja, skall försöka uppdatera 1 gång om dagen <3

  2. Ja jag tänkte just på den filmen med, bar väl runt 20 då, och då tänke jag NEJ aldrig i livet, nu som sagt tror jag att jag ändrat mig ;))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *