Hur viktig är ett paket för upplevelsen?

Idag var butiken öppen till 15 och nu är väl nog ”alla” klara med sina inköp av Julklappar (om de nu har tänkt köpa några dvs.)

I butiken har jag dessa dagar slagit in ett och ett annat paket och det har jag gjort så gärna så då jag själv älskar paket med vacker presentpapper och breda snören i sidenband.

Till de som påstår att det är innehållet som är viktigt och att av samma anledning skulle paketet vara oviktigt så har jag nog till viss mån vissa invändningar mot detta. Diskuterade nämligen detta med en vän idag som är av en helt annan åsikt vilket gör diskussionen intressant.

Självklart är det själva presenten som är viktigAST men de flesta av oss (tror jag =) låter sig påverka av utsidan, av det där första intrycket.

Vi värdesätter nämligen på automatik innehållet utifrån vad ögat ser och det första ögat ser är paketet och/eller loggan.

Inget konstigare än att vi attraheras av de vi finner estetiskt attraktiva men självklart kan detta förändras när vi väl har lärt känna en person.

Ni vet ”utsidan ger insidan en chans, insidan ger utsidan sin glans”.

Om vi slår in två likadana armband så tyder forskningen att vi värdesätter värdet på armbandet högre när paketet ser exklusivt ut kontra motsatsen. Jag låter mig definitivt påverkas måste jag villigt erkänna och även en dyrare present kan i mina ögon tappa lite av sin glans då ett paket visar prov på en annan viktig faktor: att avsändaren har engagerat sig.

Så under min gran finns inte alltid dyra presenter som jag skall ge bort men paketen är någorlunda vackra att se på så att man kan få dra i det där sidenbandet och få ”känslan”.

Sådär ytlig är jag =)

Processed with VSCO with a5 preset

Detta breda sidenband gör att paketet blir så lyxigt <3

IMG_5661

IMG_5659

IMG_5646

Känner mig rätt så nöjd med framförallt mina presenter till min dotter & mina syskonbarn. Nicole får kanske inga större överraskningar men det är fina presenter som min tonårsdotter önskade sig, och Maty och Leo har jag nog lyckats pricka in förhoppningsvis rätt till.

Min syster får vad hon önskar sig och en liten liten överraskning och lilla mor (som alltid är noga med att påpeka att hon bara ger till sina barnbarn) får trots detta något litet från mig =)

Måste nog säga att det jag tycker är lite tråkigt med Julen är just avsaknaden av paket till sig själv för även om alla är så ”korrekta” och påstår att det är roligare att ge än att få skiljer jag mig lite från mängden och vågar påstå att personligt tycker jag att det är rätt så roligt att få  också OM jag får något onödigt och lite lyxigt =)

Å andra sidan lär detta inte ske då vissa andra personer tänker lite längre än mig och är lite mer praktiska än vad jag är så det får sluta med ”i Will buy my own gifts”  =)

Det de flesta barn eller 46åriga Michela fortfarande ibland drömmer om? =)

Se HÄR <3

Visst är det spännande med hur olika vi människor är gällande något så enkelt som en present? En svensk präst som även har skrivit kända böcker har i en av de skrivit något väldigt sant ”Man skall ge bort något man vet gör den personen presenten är tänkt till glad, inte något man själv tycker hon/han borde bli glad av”.

Han har även skrivit att han aldrig har förstått varför man påstår att man skall ”lämna festen när det fortfarande är roligt, då det är mer intelligent att lämna den när det blir tråkigt” =)

Instämmer så av just den anledning har jag till min systerson köpt en Lego som han önskade sig trots att den är till barn mycket äldre än han. Då får han vad han önskar sig oavsett om det är vad han behöver och klarar av =)

Hur tänker du när du köper eller önskar dig något? Vad gör dig glad att få och ge bort?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *