Att planera Julen & att buda på en jacka …

Känns det inte märkligt att om en vecka sitter de flesta och firar Julafton?

Nicole har varit i Göteborg med sin kompis Matilda, en mysig tradition de har att åka till grannstaden för att köpa lite Julklappar, luncha och bara njuta av alla vackra Julskyltningar.

När hon kom hem körde jag henne hem till sin pappa och familj där jag blev bjuden på glögg och pepparkakor.

Fastnade i snön med bilen när jag skulle köra in på parkeringen så Nicoles pappa fick komma ut och sätta sig bakom ratten =)

Med bilen parkerad under Nicoles skratt kunde vi sätta oss med doften av glögg, pepparkakor och skumtomtar framför oss.

Albin, Nicoles bror, berättade att när de hade googlat på Julskyltning och granris för att se lite hur de skulle pynta sin nygjorda pepparkakshus hade bilden på butiken dykt upp.  Så är det när man bloggar och matar ut bilder nästan varje dag =)

IMG_5361

Mysigt att sitta och prata en stund och ta reda på vilka önskemål vi alla har gällande var Nicole skall fira Julen.

Då jag är mer eller mindre själv tycker jag att det är mycket roligare om min dotter får fira Julafton hos sin pappa med familj då de samlas med släktingar och barn, äter Julbord och öppnar paket. En traditionell Julafton helt enkelt och det vill jag verkligen inte ta ifrån henne.

De senaste 2 åren har hon sovit och varit hos mig fram till ca 11-12 på Julafton då vi har öppnat paket och ätit frukost tillsammans men i år är vår Julklappsöppning på Juldagen då min syster med barn landar då för att vara hos oss i 10 dagar.

Av just den anledning så får hon vara hos sin pappa, extra mamma och bror från den 23-25 medan jag tänkte på Julafton tidig morgon gå och ta en kopp kaffe med mina ”gubbar” som sitter på Kafé Orion då de har inte så mycket annat för sig den dagen. Skall ta med mig någon Julklapp att dela ut till de och bara få och ge lite sällskap. En liten win win situation helt enkelt för oss alla <3

På dagen är jag sedan bjuden att fira Julafton hos min väninna Tania vilket jag har tackat tacksamt ja till. Mysigt att få ta del av deras Jul innan jag sedan går hem och tittar på någon film i sängen med Knut och Molly.

Julafton är en dag som kan kännas väldigt ensam och jag vet verkligen hur det är men å andra sidan är jag inte så fyrkantig i hur jag tycker att den bör firas tack och lov, bara Nicole får det traditionella som man som barn så gärna vill ha.

Det kommer helt enkelt att bli en mysig och skön Jul och så kommer famiglian från Italien på Juldagen för att fortsätta firandet á la Castellari =)

Avslutningsvis ett tips till er alla som älskar våra Don Vanquisher jackor. Min underbara väninna Johanna auktionerar ut sin snygga biker jacka HÄR till förmån av Musikhjälpen så vill du buda på den så kan du köpa denna läckra skinnjacka medveten om att pengarna går till något värdefullt.

DSC_0392-2-1

 

 

2 thoughts on “Att planera Julen & att buda på en jacka …

 1. Hej!
  Läst din blogg länge nu men är inte flitig på att kommentera tyvärr…MEN det som slår mej varje gång är att vilken fin människa du är!
  Klok, begåvad , stort hjärta och sitter inne med en oerhört stor social kompetens.
  Läser man en persons blogg dagligen år in och år ut så vågar jag påstå att man får en rätt klar bild av hur människan bakom bloggen faktiskt är?
  Slutat läsa vissa där jag efter ett tag kan ana vissa mindre attraktiva sidor hos bloggaren såsom girighet, avundsjuka eller tillgjordhet. Sådant skiner igenom efter ett tag.
  Men du känns äkta och fin.
  Önskar dej en fin jul och särskilt julafton som jag vet du kommer göra till det bästa möjliga !
  Kram

  1. Väldigt tacksam för din kommentar Helen, du anar inte vad glad jag blev när jag läste dina ord eller så anar du det och därför skrev du det <3
   Är själv väldigt dålig på att läsa bloggar men glad att vissa tycker om att titta in hos mig ibland.
   Önskar dig också en fin Jul för i slutändan får man verkligen göra det bästa av de möjligheter man har <3
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *