Fredagspanelan P4 Radiosjuhärad …

Det var länge sedan jag var med i fredagspanelen och idag var det dags för mig och allas vår Åke, ett känt ansikte i vår småstad att gästa P4 Radiosjuhärad och samtala om några aktuella ämnen.

IMG_4714

Duktiga Sara som underhåller lyssnarna med både musik och intressanta inslag & news ville höra lite vad vi tyckte om en viss gympapåse som har blivit väldigt populär och omtalad här i Sverige, om våldsamma lekar i skolan och om vi hade någon speciell person som vi skulle vilja kröna till vår egen  Årets hjälte.

IMG_4725

Den där gympapåsen som vi skulle tycka till om handlar egentligen om en reklam med en flicka som inte packat  sina gympakläder och på träningspåsen står det ”pappas jävla ansvarsområde”.

Detta fick mig att tänka tillbaka några år (runt 9 år) då Nicole och jag var på en Sunswing resort där jag nog var den enda som var single med min dotter medan alla andra gäster bestod av familjer med två föräldrar.

Då jag hade det rätt så skönt i min solstol kunde jag inte annat än att lägga märke hur ofta mamman i familjen påpekade för pappan att han hade glömt både det ena och det andra.

Det var på något sätt väldigt tydligt hur mammor lekte mammor även till sina män och om många av er kanske tycker att pappan inte tänkte till och tog sitt ansvar så tillhör jag den minoriteten som nog ansåg att mamman var rätt så irriterande i sina uppläxningar.

Allvarligt … Jag tror att de flesta pappor löser det mesta. De kanske inte löser det på exakt samma sätt som mamman gör men detta betyder inte alltid att han måste göra det på ett sämre sätt.

Jag kanske har bara bra erfarenheter om hur en bra pappa är och hur en virrig mamma (som mig) kan vara =)

IMG_4724

Även om jag förstår det roliga, sarkasmen och igenkänningen som många nog upplever kring orden på gympapåsen kan jag ändå inte låta bli att tycka att stereotyperna är ofta godkända åt ena hållet men inte åt andra.

Tänk bara på det där dejtingprogrammet  ”Händig man sökes” där olika single tjejer/mammor får träffa var sin grupp av killar där de får visa prov på sina skills genom att bygga, renovera och omstyla olika rum i tjejernas lägenhet/hus.

Tänk OM det hade funnits ett dejtingprogram som heter ”Bra kokerska sökes” där kvinnor får tävla om en mans hjärta genom att laga goda middagar till honom.

Kan bara tänka mig vilka ilskna rubriker ett sådant program hade gett upphov till men ok med den manliga stereotypen att en man skall vara händig? =)

Nåväl, bara en liten reflektion från min sida nu när jag ligger i sängen och väntar på att få hämta Nicole och hennes kompis Linn som skall sova över hos oss inatt…

HÄR finner du länken till fredagspanelen som startade runt 17 så bara att söka sig fram till den tiden om du är intresserad.

Tania var med mig så direkt efteråt gick vi till Kafé Viskan som har en bistro meny på kvällstid så jag åt en god gambas och till den en Cola Zero =)

944FFA1D-153D-4C7C-889F-7F7057D55B9F

 Pia mötte upp oss så där satt vi och bara myste denna fredag kväll … I vårt fall blir det sällan sent men alldeles trevligt att bara inte gå hem direkt efter jobbet.

Denna dag blev helt enkelt en bra fredag på många plan och det är jag väldigt tacksam för <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *