När hjälpen kommer från oväntat håll …

Tänk dig som kvinna att raka ut för att bilen stannar på grund av bensinstop mitt i natten, med en bensinstation någon km bort men utan pengar.

Ingen direkt drömscenario i dagens samhälle. Detta rakade nämligen en amerikansk 27årig kvinna ut för vid namn Kate i New Jersey. Efter att ha ringt till sin fästman låste hon in sig i bilen, rädd, ensam och utan pengar.

Ibland kommer dock räddningen från människor som du minst anar och man kan säga att det var precis vad som hände i detta fall.

Till hennes hjälp kom nämligen en man vid namn Bobby, en veteran från den amerikanska marinen som dessvärre hade på kort tid hamnat på gatan som hemlös man.

Han erbjöd sig att hjälpa henne genom att ta sina enda 20 dollar, gå till bensinstationen, komma tillbaka till Kate och tanka hennes bil så att hon kunde åka hem där mitt i natten.

M-PEFFPG

Kate som blev självklart rörd av den uppoffringen denna man erbjöd henne åkte tillbaka till Bobby med sin pojkvän några dagar senare med kläder och mat till honom.

De stannade och pratade med Bobby, nyfikna om vem han var och fick berättat om den krisen som han hade rakat ut för som ledde till att han på kort tid hamnade på gatan.

Kate och pojkvännen bestämde sig för att starta en insamling genom sidan GoFundMe.

De har nu fått in, till deras egna förvåning hela 175000 euro som har sänkts av 7000 olika människor, alla påverkade av Bobbys givmildhet och historia.

Pengarna skall självklart användas till bland annat en bostad och för att han nu skall få möjligheten att få ett värdigt liv.

Älskar sådana historier för det är viktigt att inte glömma att när det väl gäller så kanske den som hjälper dig är den du minst anade <3

 

 

2 thoughts on “När hjälpen kommer från oväntat håll …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *