Att försöka vara lagom som mamma till en tonårsdotter …

Efter att ha varit vaken i 21 timmar var jag vääääääldigt trött igår kväll så det enda jag egentligen ville var att lägga mig bland alla mina gosiga kuddar och somna med Molly bredvid mig och till ljudet av Knuts små söta snarkningar men så har jag en tonårsdotter som skulle gå och titta på Mariedals Cup (en fotbollsturnering)  i Boråshallen med två kompisar.

En snäll mamma skulle hämta de runt halv ett på natten (min tur nästa gång) och självklart kunde jag inte somna med vetenskapen att hon inte var hemma. Kände nästan som att hjärnan kokade av trötthet så när hon äntligen kom hem så tog det nog 2 sekunder innan jag hade somnat.

Livet som tonårsmamma lär inte bli lättare om några år när hon kanske skall gå ut och ”festa”. Jag säger som min syster när vi pratade om att ha barn. Oavsett tid och oavsett hur pinsamt hur Nicole än tycker att det är så kommer jag alltid att hämta för tanken att hon skall gå hem själv på kvällarna finns bara inte.

Hon får helt enkelt lära sig det pinsamma att ”mamma hämtar mig” =)

Jag får annars kamouflera mig så att jag kan bevaka utan att synas men kommer bara aldrig att tillåta mig själv och henne att ta vissa risker oavsett hur trött jag än må vara eller hur barnsligt hon kommer att känna sig.

IMG_1813

Det komiska i det hela är nog att jag trodde att jag skulle bli/vara en rätt så cool och avslappnad mamma medan i verkligheten har jag blivit rena motsatsen om man frågar min dotter.

Har dock för bara ett par veckor sedan lovat henne att messa färre gånger när hon är med kompisar för jag är visst den enda som med jämna mellanrum vill ha ett lägesrapport över vad hon gör, var hon är och med vem hon är med.

Visst är detta kanske lite överdrivet då hon är bara med kompisar på stan och aldrig under sena tider (förutom igår) men jag är i behov av de där bekräftelse sms som gör att jag sedan kan koppla av i en timma till =) Hur klarar ni andra föräldrar detta? Låter ni bli att checka av vad de gör för att inte vara besvärande?

Att vara förälder är definitivt ingen lätt uppgift för samtidigt vill jag att hon skall våga, ta vara på livet, vara orädd (men medveten om att inte ta de där onödiga risker), och lite små busig.

Det blir allt spännande att följa henne genom åren och faktiskt även se hur jag hanterar min roll som mamma i alla de faserna som hon kommer att gå igenom och jag med henne …

Vaknade redan vid 420 imorse efter 3 timmars sömn så knappast någon skönhets sömn inatt heller men mer utvilad än igår kväll tack och lov.

Måste bara avsluta detta inlägg med några bilder som min syster skickade mig då hon och mina syskonbarn fick möjligheten att gå bakom kulisserna på en Formula 1 bana.

Förstår ni glädjen i Leos små djupa ögon? Han måste ha känt sig ”in Heaven” bland Ferrari bilar och coola accessoarer som gör att man som barn känner sig lite mer vuxen.

IMG_2448

IMG_2445

IMG_2449

Ler av glädjen att de kommer upp till Sverige till Jul och att vi alla skall tillsammans fira Påsken på Marbella <3

Klockan är 10 och jag har redan hunnit sola (solarium så klart) då Thailand bjöd bara på regn och så har jag även varit en stund i butiken och jobbat lite.

Nu skall jag dock koppla av med lite kaffe och lägga mig en stund i sängen igen …

Det är trots allt s ö n d a g <3

2 thoughts on “Att försöka vara lagom som mamma till en tonårsdotter …

  1. Jag förstår dig precis Michela. Jag hade också en bild av mig som den lugna coola morsan men är värsta kycklingmamman med konstant oro. Min son åker moppe och bara det är ju en oro, sen gör det inte sken bättre att de är ute sent och med hur samhället ser ut idag med allt så är jag alltid orolig. Jag är oxå den som messar och vill ha ständiga rapporter på att allt är ok. Jag försöker tagga ner på det men det är inte lätt.
    Så du är inte ensam *ler*.

    1. Vad skönt att höra Eva för jag kan inte riktigt slappna av och ja, dagens hårdare samhälle gör att man lever i en ständig oro …
      Tror att våra tonåringar får helt enkelt vänja sig vid tanken om att ha mammor som vill veta och få uppdateringar, i slutändan kommer de en dag att förstå att det ligger mycket kärlek i det som de idag tolkar som något pinsamt =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *