Kan du svara på denna fråga?

Har varit lite frånvarande av den enkla anledningen att jag har nog bara jobbat och tittat på dokumentärer när jag väl har kommit hem så har inte riktigt känt att jag har gjort något ”värt” att blogga om även om livet består mestadels av arbete för de flesta av oss.

Häromdagen läste jag dock denna nyhet på Aftonbladet och då jag är som ni har förstått lite intresserad av kriminologi så vill jag dela med mig om en fråga som en polisutredare ställde mina elever i psykologi när vi fick komma på studiebesök.

Vet att jag har bloggat om detta tidigare men ni har kanske glömt =)

Om ni läser i de första raderna så är polisens teori att polisen misstänker att mördaren har där inväntat sitt offer vilket de grundar på ett antal fimpar som de hittade på mordplatsen.

Frågan jag och mina psykologistudenter en gång fick löd dock så här?

”Om vi finner äppelskrutt på den platsen där vi tror att mördaren har väntat på sitt offer, vad kan vi dra för slutsats då?”

Fundera lite så kommer svaret i detta inlägg lite senare =)

Svaret är att mördaren är med störst sannolikhet icke  rökare för hade han varit rökare så hade man som i exemplet i artikeln istället funnit fimpar.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *