Nätets märkliga sidor …

Minns du din första mobiltelefon eller när du gjorde och aktiverade ditt Facebook konto?

Jag minns nog mest mina första mobilräkningar då det var så otroligt dyrt att ringa i början samtidigt som man ringde gärna då det var nytt och lite spännande att kunna gå en promenad samtidigt som man pratade med någon man gillade lite extra eller med någon väninna för att lösa alla världsproblem samtidigt som promenaden pågick.

Idag pratar jag sällan då jag inte ens gillar att prata i telefon men mobilen har blivit en stor del av ens vardag då den används privat men även i jobbet för att uppdatera sig själv och företaget.

När det gäller profiler på nätet var min första på Myspace, en sida som startades framförallt för att nya talanger kunde lägga ut sina låtar och bli där upptäckta av andra. I mitt fall var nog aldrig drömmen om att bli sångerska som var ändamålet men att komma i kontakt med människor från världens alla hörn.

Det var nämligen min väninna Annika som hade ett konto där och när jag skulle till Miami med min kompis Sani gav hon oss telefonnumret till en av hennes myspace vänner vilket resulterade i att denna kille och två tjejkompisar till honom tog oss ut på en rolig ”Night in Miami”. Insåg då de positiva möjligheter som en sådan sida kan ge …

Idag finner människor kärleken genom nätet, åsikter läggs ut genom twitter, bilder genom Instagram och snap. Den digitala världen är enorm och kan ses som både positiv och negativ beroende.

Då jag just nu är in i en period där jag tittar på dokumentärer, istället för att ta del av det något tråkiga utbudet som finns på tv, vet jag nu att det finns en japansk sida som heter LovePlus där du dejtar en virtuell figur.

80314938a621bb8d192280f7ab2c29c9.image.500x332

Killar går på dejt med henne och tom. gifter sig med henne då de löper inte risken att förhållandet tar slut så länge de själva vill ha det ”levande”.

I samma dokumentär ”Dark Net” nämns även en sida som heter MyEx.com som är någon slags hämndsajt där mindre glada ”ex” lägger bland annat ut offentligt de där bilderna som en gång skickades privat och i förtroende.

Tack och lov är spridningen av hämndbilder olagligt i vissa länder men har inte riktigt koll på hur det är här i Sverige.

maxresdefault

Det finns alltså många märkliga sidor där på nätet där vi människor blir data, koder genom att ladda upp oss själva i något som kallas Molnet och just där förblir vi kvar.

Det finns säkert märkligare sidor än de ovan nämnda och Myspace med sin musik som tema känns väldigt oskyldig i jämförelse med allt det som sker idag via nätet.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *