Att längta efter en nystart i livet …

I ett par år har jag nog antytt att det är dags för mig att göra något annat då jag känner att ”stå i butik” är definitivt inte min grej. Först och främst för att jag är själv dag in och dag ut vilket har gjort att jag står och stirrar på en vägg och saknar den sociala biten som kollegor medför men så saknar jag nog ännu mer det där med att ”aktivera hjärnan”,  den hjärnan som i skrivande stund har stagnerat och blivit passiv,

Den stora frågan blir dock ”vad skall jag bli när jag blir stor?” och ja, stor är jag redan så kanske att jag skall revidera frågan till ”vad skall jag bli när jag blir äldre?” för även om jag kanske känner att jag har några misslyckanden bakom mig (butik i Borås =) där jag kanske har tappat lite tron på mig själv (den nakna sanningen) så får jag ändå försöka se det som att jag har en möjlighet här om att ”börja om” med något annat.

Jag har en hel del universitetsstudier bakom dig för på den tiden hade jag både självkänsla och självförtroende att tro att jag fixade det mesta i livet vilket jag även gjorde. Är trots allt idag utbildad både beteendevetare och gymnasielärare något som CSN gärna påminner mig varje månad när jag skall betala in de räkningar som visar att jag har pluggat en hel del mellan 25-35 år åldern, ibland på heltid och ibland genom att tom. plugga två heltider samtidigt.

Igår kväll satt jag med datorn i sängen och kollade runt bland olika kurser/utbildningar som nu finns tillgängliga att söka för vårterminen 2018 och för mig var det som att välja godis i en godisbutik. Jag älskar nämligen att sitta och lyssna på en bra föreläsare och den katederundervisning som många tycker är passé är något jag istället gärna söker mig till.

images

Med tanke dock på att jag inte riktigt vet vad jag vill bli så är det för mig svårt att veta vilka kurser jag vill plugga men givet var dock för mig att ansöka till sådana i kriminologi och rättspsykologi då de kan komplettera min utbildning som beteendevetare men så sökte jag även till psykologprogrammet (kanske mest för att testa om jag kommer in på en av de mest sökta programmen) och så en liten utstickare: sexologi lite påverkad av min kund som är sexolog och som tycker att jag skulle passa som.

IMG_0138

Angående den sista kursen sa en vän lite på skämt men även med glimten i ögat ”blanda inte nytta med nöje” =) Hahaha! Varför inte tänker istället jag =)

Gurun Deepak Chopra säger trots allt att man skall fokusera på det man redan är bra på =)

Skämt åsido (kunde inte riktigt låta bli), grejen är den att jag vill hitta tillbaka till den lite tokiga jag som finns därinne men som har blivit påverkad av de motgångar som en butik har inneburit för mig med en byggnation utanför i 9 månader som har påverkat verksamheten alldeles för mycket och den kallaste sommaren på över 100 år när jag hoppades ta igen från byggnationen. Pricket över iet när närliggande butiker börjar sälja samma märken (en komplimang för mina goda val dock) som jag var först med. Jag ville öka utbudet för boråsarna men när andra börjar sälja samma märken då är det dags för mig att tänka om.

Till våren kommer därför butiken att vara öppen kanske bara 2-3 dagar i veckan om inte någon intressent dyker upp och köper verksamheten, webshopen kommer att finnas kvar då jag gillar ändå kläder alldeles för mycket för att lägga ner helt och hållet men annars skall fröken Castellari få tillbaka suget för livet, för att jobba & utvecklas.

Skall bli verkligen spännande att se vilka kurser jag kommer in på och se vad jag väljer.

Dags att väcka hjärnan och få tillbaka suget.

8 thoughts on “Att längta efter en nystart i livet …

 1. Hej .Michaela!
  Känner precis som dig, efter att haft egen Hud & SPA- salong i 8 år så.t arbetat och startat
  upp en Hud & SPA terapeutiska där jag arbetat i 10 år! Nu har vi lärare blivit uppsagda!
  Första ggn i mitt liv som jag är arbetslös!!
  Vad ska jag göra? Vad vill jag göra??
  Men du har verkligen rätt inställning- börja plugga är väl en utmärkt idé!
  Styrkrkramar❤

  1. Ja, det är svårt ibland att släppa taget eller att bli arbetslös men det finns mycket man kan göra om man nu sätter sig och funderar lite över möjligheterna. Skall dock villigt erkänna att jag inte riktigt vet vad jag vill bli, vet dock vad jag kan tänka mig plugga =)
   Styrkekramar till dig med <3

 2. Tycker det är tråkigt att butiker runtomkring tar in samma märke som en granne redan har, kan de inte hitta något unikt själva så att vi som handlar har mer att välja mellan? Förstår att du tröttnar. Är inne i din butik och handlar emellanåt, lite för dyrt för mig egentligen, men gillar den ändå. Ha en skön söndagskväll!

  1. Att öka utbudet tycker jag är det viktiga för konsumenterna, inte att vi butiker säljer samma märke när vi är så nära varandra men det kanske finns en strategi bakom sådana val som jag dock inte riktigt delar och som inte är vad jag önskar för mig själv och den butiken jag driver.
   Blir glad att du bara tittar in skall du veta <3 Detsamma till dig...

 3. Jag följer din blogg då du har många intressanta sidor, sidor som trotsar fördommar.
  Ditt yttre visar en sak som väcker förutfattade meningar sedan när man läser så kommer en öppen sida fram. Du vågar delge tankar, problem, oro, härliga iniativ, intressen, glädje, delge hemmet mm
  Tack för att du delar med dig av så mycket!

 4. Härligt Michela!!
  Det är aldrig försent att ändra på sitt liv!
  Jag flyttade till Gran Canaria på vinst eller förlust för 2 år sedan och jag är 48 år!

  Lycka till med dina drömmar och nya mål!

  Kram kram

  1. Du gjorde helt rätt för det verkar ha varit ett bra beslut du tog hoppas jag?
   Vill själv flytta från Borås (om inte annat varannan vecka) för just nu är jag trött på det mesta =)
   Kram och tack för lyckoönskningarna <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *