När man möter livsglädje och humör där man minst anar det …

Imorse kl. 630 mötte jag upp en väninna för att åka med henne till Sahlgrenska där hon på måndag skall gå igenom en hjärtoperation som självklart skulle göra vem som helst nervös.

Vi var där i 7 timmar för att hon skulle träffa de läkare som skall operera henne,  de som skall ta hand om henne på intensiven, narkosläkaren och få lite mer information om vad som väntar henne både under de dagarna på Sahlgrenska men även när hon får sedan komma hem.

För mig som stod bredvid var det intressant att höra alla fakta och jag kunde inte annat än att bli imponerad över både den fantastiska trevliga personalen och över vad de kan idag göra för att reparera det som är skadad i människokroppen.

Någon som dock gjorde denna dag tom. rolig emellan allt fakta var en kvinnlig patient på 74 år (såg dock 10 år yngre ut), med finsk brytning och med en livsglädje som jag sällan har skadat om inte annat speciellt med tanke på miljön =)

Hon såg tom. fram emot att opereras på måndag då hon hade aldrig varit på ett sjukhus tidigare och berättade för oss om alla fantastiska äventyrsresor hon har gjort på egen hand (då hennes första man dog och den andra blev galen sa hon) de senaste åren. Hennes ögon var glittriga av livsglädje vilket var så otroligt härligt att se <3

Förutom det så besatt hon en viss allmänbildning =) då hon berättade för oss att en man får stånd 7 ggr per natt. Är detta verkligen sant tänkte jag? Hur gör män som ligger på magen då??? =) Får nog googla på detta …

Här satt hon (till vänster) och berättade för den andra patienten på 67 år hur trevligt de skall ha då de fick precis när bilden togs reda på att de hamnar i samma rum. Kan bara tänka mig hur det kommer att skrattas i det rummet efter operation för redan på söndag skall damerna in och spela Bingolotto påstod de.

Självklart döljer jag deras ansikte då jag aldrig frågade de om de ville vara med i min blogg. De var nämligen eniga om att jag var väldigt lik en skådespelerska  och inte vem som helst: en ung Britt Ekland, en komplimang jag mottog med glädje för inte dåligt att någon tycker att man är lik en Bond brud =)

IMG_0113

Kanske är det märkligt att få se mer livsglädje & humor på denna avdelning på Sahlgrenska än i den vardagen man själv lever i men ibland så finner man glädje där man minst anar det.

Efter Sahlgrenska tog vi en fika på Avenyn och nu är jag hemma igen. Vi skulle ha gått på en föreställning på Lisebergsteatern men min väninna var lite trött och så hade vi varit tvungna att vänta 4 timmar då den började 1930 så vi tog det gemensamma beslutet att vi får gå på den när hon är igång igen efter operationen på måndag.

Nu skall jag googla på det där som den roliga damen delade med sig av idag för … 7 stånd? =)

6 thoughts on “När man möter livsglädje och humör där man minst anar det …

  1. Livet är ju fantastiskt men det är inte alla som har livsglädjen och visst är det fantastiskt när man träffar de som har den och man känner den där positiva framåtandan eller vad man nu kan kalla den … härligt med livsglädje och positivitet .. ang 7 ggr per natt vet jag inte men kanske 6 haha o jag ligger för det mesta på rygg eller sidan haha .. härlig kvinna du träffade .. hoppas det går bra för din väninna .. ha en skön helg

    Kram George

  2. Har man en man så får man väl ta initiativ när tillfälle gives vid så många tillfällen under natten haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *