Att begränsa aktiviteter i sovrummet & min underbara tandläkare …

Min förmiddag har gått i vårdens tecken då jag fick ställa in min PT timma med tanke på att det fanns en enda tid på vårdcentralen denna vecka och den ville jag verkligen inte missa.

Vaknade nämligen även imorse kl. 4 och då detta är min tredje vecka med samma hemska ofrivilliga morgontid så var jag både dödstrött, hade ont i huvudet och så kändes det som en slags tryck över bysten så det var bara att ringa och få en tid.

Vad farbror doktor sa var nog det man redan misstänker men det han dock har makten att göra var att skriva ut tabletter för att jag skall få några goda nätters sömn och på det sättet komma ifrån mina 4 timmars sömn per natt som är alldeles för lite för att jag skall fungera.

Fick även med mig en broschyr med ”sömnhygieniska råd” en lustig benämning jag aldrig hade hört tidigare måste jag erkänna.

Log åt punkt – begränsa annan aktivitet i sovrummet för allvarligt, jag tycker att åtminstone en av de aktiviteter jag förknippar med just sovrummet får åtminstone mig att somna som en prinsessa =)

Något jag dock tror är ett bra råd är att undvika att ha dator, mobiltelefon eller annat som påminner om arbetet just i det rummet där man skall sova. Ljuset från mobilen gör nämligen att hjärnan inte förstår att det är dags att sova sa läkaren idag men å andra sidan har man lampan tänd när man läser en bok så den belysningen borde leda till samma problematik?

Mindfullhet, lugn avslappnade musik och/eller en röst som pratar med dig om att varva ner sägs också vara en bra rekommendation sa det skall jag definitivt ladda ner.

De tabletter jag fick utskrivna för att få sova heter ”Propavan” och de kan göra att jag är dödstrött i 2 dagar nu framöver innan kroppen har vant sig sa kanske att det inte bara är Knut som snarkar imorgon i butiken när vi har öppet 11-18 =)

Fick även utskrivna mina tabletter mot höjd blodtryck sa gick till apoteket och hämtade ut mina små tabletter innan det var dags att gå till min tandläkare som jag går till 2 ggr/året.

Är det inte lustigt att varje gång lovar åtminstone jag att jag skall använda de där stickorna efter tandborstning men aldrig gör? Som ett litet barn tar jag fram de i panik dagen innan tandläkarbesöket med hoppet att han inte skall märka att jag inte använder de? Barnsligt så klart då jag skall använda de för min egen skull …

Min tandläkare heter Per Erlandsson och har alltid gått till hans pappa Kjell innan han gick i pension.

Här frågar Per efter att jag sa att jag skulle ta kort på honom ”jag skall väl inte hamna i din blog?” och ja, det är exakt vad han får nu göra för letar du efter en tandläkare i Borås som är duktig och som inte ber dig komma för återbesök om det verkligen inte behövs så kan jag inte annat än att rekommendera honom (och jag har betalat för mitt besök som alla andra, bara en härlig och genuin rekommendation från mig).

De har flyttat i alldeles nya ooh fräscha lokaler vid Pinocchio statyn och tel nr till mottagningen är 033-139966.

IMG_9843

Läkar & tandläkarbesök på samma förmiddag idag, inte dåligt alls.

Har annars packat ordrar som är nu skickade till de som har beställt de och så gick jag en promenad runt Kypesjön med Knut för det är  underbart väder idag.

IMG_9852

<3

2 thoughts on “Att begränsa aktiviteter i sovrummet & min underbara tandläkare …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *