No Limit Borås

I vår småstad ordnas det väldigt mycket som har med kultur/konst samt textil att göra och oftast som boende i sin egen stad har nog många av oss inte någon större aning om vad som erbjuds.

Något dock de flesta av oss vet är den street art som olika kända konstnärer från världens alla hörn  har målat i veckan här i Borås och som nu visas upp för intresserade i form av olika aktiviter som den guidade turen som Tania och jag deltog i kl. 16 idag.

Uppehåll tack och lov precis då vilket självklart var väldigt tacksamt då det regnade fram till någon timma tidigare.

Här står vi och väntar på alla som liksom oss skulle delta i denna vandring för att se allt som har skapats. Tania med sin kaffe i högsta hugg och med den perfekta klädseln.

IMG_8855

Vår ledare som höll ordning på oss och som tog oss genom stan med utgångspunkt Fashion Center där vi här hade samlats.

IMG_8853

Vi var nog ett trettiotal som följde ”vår fröken” intresserade och nyfikna på vad hon skulle berätta.

Hur  f a n t a s t i s k är inte denna målning? Detta kallar jag för konst även om den är street och inte finns i någon känd museum…

IMG_8851

Den här nedan har jag dock mina tveksamheter kring för har man läst om Freud och hans psykologiska tankar så är det sista man tänker på att den skall föreställa en tandpetare som har fått en mössa?

Nej då, som den psykologi studerande jag har varit så går tankarna till något helt annat får jag erkänna men bra att den visar att skydd är bra =)

IMG_8852

Något man borde ha gjort före om man vill få ut så mycket som möjligt av en sådan tur är att ha läst i den broschyren som finns lite överallt och där man berättar lite om alla konstnärer som har deltagit i No Limit.

Då vi var många var det lite svårt att höra vad som sades och så gick det någorlunda fort för att hålla den där 1,5 timma som turen skulle vara på.

Läs på lite själv innan eller gå en tur själv med hjälp av den broschyren för vi mötte Nicoles pappa med familj som just var ute på en egen liknande tur och gjorde detta i sin egen takt och stannade till och läste på vid varje målning/verk.

IMG_8846

IMG_8845

Blandade åldrar på alla som deltog vilket är roligt och lika många kvinnor som män för de genus intresserade…

Gissar att denna kille skall snart gifta sig och detta var hans svensexa? =) Fick inte riktigt ihop klädseln med kanoten men kanske det som just var tanken …

IMG_8844

Som den italienska jag faktiskt är så var jag rädd att frysa så hade klätt på mig som om det var vinter vilket jag fick ångra. Det blev nämligen lite varmt …

(Jacka Don Vanquisher, skjorta Zeppelin från One Teaspoon, bälte Hermés och byxor One Teaspoon Moleskin Black Kidds)

IMG_8830

I Stadsparken där vi hade stannat för att se målningen på Grand Hotel mötte vi även drivna Stina Hallhagen som är projektledare för No Limit och Anders Kihl som är kommunikationschef.

Anders och jag har känt varandra sedan jag flyttade till Sverige (för 25 år sedan!!!)  och är en av de fantastiska människorna som gjorde min första sommar i Sverige så rolig att jag valde att stanna kvar …

IMG_8821

Tania fotar och lägger ut på insta story där vi bjöd på lite skratt =)

IMG_8819

Denna varg är skapad av Bordalo II från Lissabon och är tillverkad med sopor med det ekologiska samvetet som tänket bakom.

IMG_8793

IMG_8840

Denna kanin har vi haft i några år i Stadsparken och är en riktig liten söt sådan.

IMG_8818

IMG_8816

IMG_8832

IMG_8833

Jag tror att det som tilltalar många är att man ser vad man tittar på utan att behöva försöka tolka in något i några penseldrag där man inte ens ser vad det skall föreställa.

Mina favoriter som faktiskt finns bara 50 meter från mig är dessa två små butiker för möss.

Det lyser i dessa mini butiker på kvällstid så skall titta in när jag rastar Knut innan läggdags …

IMG_8838

IMG_8837

IMG_8836

Helt u n d e r b a r söta!

Har du inte gått runt och tittat på No Limit än så har du den perfekta sysselsättning imorgon söndag för ibland har man mycket precis utanför sin dörr utan att man är medveten om det och jag har numera två små mössbutiker som jag skall hålla Molly ifrån =)

En härlig vandring med en massa skratt & nya kunskaper, vad mer kan man önska sig på 1,5 timma? =)

Tack Tania för att du såg tjusningen i detta också <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *