Kampen om ett barn …

Har hunnit en hel del innan butiksöppning men har en hel del kvar efter stängning för imorgon skall vi lämna Borås vid 5 på morgonen vilket innebär att vi får gå upp runt 4.30. Inte den roligaste tiden men å andra sidan betyder det att komma till Landvetter innan flygplatsen kryllar av flera resenärer och framförallt att landa på Ibiza vid lunchtid så att vi har hela eftermiddagen och kvällen framför oss.

Igår hittade jag inte den där klänningen som jag letade efter och som inhandlades i en butik i Riccione för ca 5 år sedan. Har bara glömt bort den och nu när jag ville hitta den så är den gömd någonstans troligtvis bland alla flyttkartonger. Tänkte packa ”smart” och inte ta med mig en massa kläder för det är alltid samma visa nämligen. Jag packar ner m y c k e t men så går jag ändå runt i shorts, linne och någon klänning till kvällen.

Nicole å andra sidan har helt andra planer. Hon tror att projektet ”tömma rummet då det skall stylas om” medan vi är borta innebär att alla kläder skall med på vår semestervecka =)

Själv tänker jag packa ner några pocketböcker och verkligen ta mig tiden att läsa åtminstone ett par av alla de jag har köpt då tanken om kvällsläsning finns alltid hos mig. En bok jag dock faktiskt hann läsa färdigt på min tur och retur resa till Köpenhamn (satt trots allt på tåget i 9 timmar) är boken ”Kampen om ett barn”, den sanna historien och berättelsen om en mamma vars enda misstag var att förälska sig under en period i fel man. den mannen som sedan anmälde henne gång på gång till olika myndigheter för påhittade saker men som hon ändå var tvungen att anlita advokater och betala de kostnader för att kunna försvara sig och själv komma till talan på det där byråkratiska sättet som vissa mål kräver.

IMG_4821

Värst av allt var att under längre perioder inte ha någon som helst kontakt med sin son trots att han ville vara hos sin mamma. Pappan, mannen som hon tidigare var förälskad i och blint förlitade sig på använde sin son för att komma åt henne.

Ett begrepp som direkt fick min uppmärksamhet lite extra var PAS (läs på bilden nedan).

IMG_4930

Oavsett vad föräldrarna tycker om varandra skall man som förälder (om inte den andre gör sig skyldig till fysisk eller psykisk misshandel) alltid se till och främja att barnet träffar och umgås med båda sina föräldrar oavsett vem som har vårdnaden.

En självklarhet kan man som sund förälder tycka men inte alls det för alla då barnen blir spelbrickor för att såra den andre föräldern utan insikten att den som framförallt skadas av detta är barnet.

Louise, som är författarinnan och mamman i denna sanna och gripande berättelse har under de åren som gick fått lära sig hur fel mydigheter kan handla och använder idag sina erfarenheter om de processer som krävs för att stödja andra föräldrar i samma  eller liknande situationer.

Vill du läsa boken eller kanske tom. få hjälp med de frågor som du kanske har i ämnet så kan du beställa boken på hennes hemsida där du även har kontaktuppgifter för att kanske maila eller skriva till henne.

www.louisewidman.se

Tror att det finns många föräldrar som delvis har fråntagits sina rättigheter som förälder av den enkla anledningen att den andre föräldern har lyckats manipulera lagen och hittat de kryphålen som alltid finns dessvärre.

Att försvara sina rättigheter är krävande på många plan och det är vad just denna bok handlar om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *