Att ”lura” sin dotter till Unos Djur …

För ca 6-7 år sedan åkte jag runt till några utflyktsmål för att kunna rekommendera eller inte dessa till turisterna som kom på besök i Borås.

En av de ställen jag då åkte ut till var Unos Djur, ett slags museum (eller byggnad) där de fantastiska skulpturer som Uno gjorde i trä finns att beskåda.

IMG_1462

Frågade för några veckor sedan min dotter om vi kunde åka dit då jag ville visa hur fantastiska dessa var och därför att jag själv var sugen på att åka dit igen efter dessa år men svaret från hennes sida var tydlig, rak och ärlig: NEJ, några Unos Djur var hon INTE sugen på att åka och titta på.

Då jag dock är även av den åsikten att man som tonåring får ibland finna sig i att göra något man kanske inte tycker är roligast i världen så bestämde jag mig för att jag skulle ta dit henne mot hennes vilja.

Mor ville dock följa med så med den förklaringen att jag skulle bjuda de på lunch utanför centrum så lurade jag in min Nicole i bilen och sedan var det bara att köra mot Bredared.

När hon förstod att vi skulle dit då började jag skratta så att tårarna rann och fick finna mig i att ha en något tjurig tonåring i bilen som minsann inte skulle gå ur den men så mjuknade hon upp lite (bara lite) och följde med in till något jag tycker är helt fantastiskt för skulle jag få en trä bit lovar jag att jag skulle inte ens kunna forma det till något.

Se några av de fantastiska djuren Uno har gjort och som du kan beskåda 15 minuter från Borås centrum.

IMG_1440

IMG_1442

Mor gillade uppskattade iaf. utflykten men så har jag helt förståelse att man som tonåring föredrar helt andra saker…

IMG_1444

IMG_1446

IMG_1448

Jag förstår bara inte att någon kan skapa något som ser så realistiskt ut …

IMG_1450

IMG_1452

Nicoles kroppsspråk är tydlig =)

IMG_1456

Skall inte visa kort på alla djuren för annars har ni ingen anledning att åka dit, något jag tycker man verkligen skall göra för att beskåda hantverk  och självklart även för att stödja att sådana här utflyktsmål får leva kvar.

Inträde kostar 50:-, Nicole som är 14 år gick in gratis. Du kan även fika sittandes inomhus eller utomhus och i anslutning till Unos Djur finns även en gammal lokal med målningar från en man som flydde andra världskriget och vars målningar är tillägnade alla som hjälpte honom med att bygga upp gården.

Lite osäker om jag förstod rätt då jag höll på att övertyga Nicole att även följa med in här …

IMG_1460

Den äldre mannen som visade oss runt jobbar lik sin kvinnliga kollega helt ideellt vilket visar vilka fantastiska engagerade människor som finns.

Vet du inte vad du skall göra och har ett par timmar över ta bilen och åk ut dit för det är en mysig utflyktsmål som du även kan kombinera med vårt nästa som dock kommer i nästa blogg inlägg för nu skall jag ta en liten paus denna soliga söndag eftermiddag <3

5 thoughts on “Att ”lura” sin dotter till Unos Djur …

 1. Men hjälp va coolt vilken konst ♥ Haha N kommer snart skratta åt det själv ;) vet hur det ’r å ha tonåringar hahaha som tur är min 23 snart ; )

  Själv sitter man BTW med raggsockar å filt och en massa mysljus, medans regnet sprutar i backen…..

  1. Har ni regn? Låter som att du höstmyser =) Även om jag inte vill att sommaren skall vara över så älskar jag hösten <3
   Ja, skratta lär vi göra om detta =)
   Kram

 2. Höst var just vad det var tidigare, men nu har solen tittat fram tror det har regnat mist en gång varje dag sen i april,,, typ…

  Älskar också hösten men helst inte i juli ;)

  Men tur det finns cmore och dplay så man har nått att titta på ;) och att jag inte börjat semester ännu, har 2 nattpass kvar… sen åker jag hem till Norge, å så en sväng till Köpenhamn där vi aldrig varit, så gärna tips på restauranger hotell du är ju där varje år……

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *