Det här vill jag bli …

Vaknade som vanligt tidigt och var nästan ensam när jag gick till vår lilla City i stan för att köpa kaffe, mjölk (kan ej dricka kaffe annars), yoghurt, sallad och kattmat.

Sover alla länge på söndagar? Som tjejen i kassan påpekade var det nog en helg med mycket fester för många vilket självklart påverkar många.

Nu ligger jag däremot en stund i sängen och googlar utbildningar/kurser med mitt kaffe och myser efter att Knut har blivit rastad och både han och Molly har fått mat. Kan verkligen inte koppla av förrän de två har fått vad de behöver <3

Vad vill jag bli när jag inte står i butiken de 2-3 dagarna i veckan som den kommer att vara öppen på? Även om jag har 480 högskolepoäng enligt gamla systemet som idag räknas till 720 (något har jag trots allt lyckats med =) så känner jag att jag behöver komplettera mina studier med någon kurs i kanske socialrätt eller allmän juridik om jag vill sedan jobba inom området beteendevetenskap som jag har utbildning på.

En annan utbildning som jag tycker är intressant och som jag egentligen aldrig har funderat tidigare på är sexologi för lite coolt att ta fram sitt visitkort med sitt namn och under det står det sexolog =)

En av mina äldre kunder är det och då inte bara sexolog men en klinisk sådan som innebär ytterligare studier då få lyckas bli det. Varför inte?

När vi skämtade lite om vad jag vill bli/plugga till så nämnde jag detta för Nicole och fick frågan ”Mamma, du skall väl inte lära människor att ha sex?”. 

Även om jag visste att svaret på frågan var Nej så kunde jag inte riktigt med säkerhet svara på vad en sexolog gör. HÄR hittade jag dock ett allmänt svar på just den frågan. Det som talar emot det valet är att jag misstänker att man får läsa väldigt mycket medicin förutom psykologi men skall fundera ett tag till och kolla upp nu under dagen när jag kan ansöka till nästkommande utbildningar.

En vän till mig sa med glimten i ögat att ”man skall inte blanda nöje med jobb” vilket fick mig självklart att skratta då det var sagt med glimten i ögat (eller kanske med ett öga iaf =)

En kurz jag definitivt skall läsa (om den finns kvar) är vittnespsykologi för för flera år sedan köpte jag kursmaterialet till den kursen och läste 2 av böckerna bara för att jag tyckte att de var så otroligt intressanta.

Jag behöver helt enkelt försöka aktivera min hjärna igen och få den att inse att den kan <3

OM du nu skulle sadla om till något annat, vad hade du velat bli utan hänsyn till annat än din vilja? <3

Education-Quotations-013

 

 

3 thoughts on “Det här vill jag bli …

 1. Helt klart något inom teater/drama. Har sökt och kommit in på dramapedagogutbildning, men det finns ju så då jobb. Hoppas komma in på YH-utbildning till operativ digital kommunikatör, där finns det jobb. Men hjärtat säger teater, kanske helst skådis faktiskt :)

  1. När du har gjort den utbildning som säkrar dig ett jobb så kan du läsa även teater om det är din dröm.
   Alltid bra dock att ha en säker plattform att luta sig tillbaka om drömmen inte skulle kunna besanna sig <3
   Jag hoppas få se dig i någon film iaf i framtiden <3

 2. Ja, ellet så får jag ha teater som
  hobby, precis som jag har i dag. Med utbildningen kan jag få jobb närmare Gbg och på så sätt kunna hålla på mer med teater på fritiden :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *