Att visa och att inte visa hud …

Igår, via youtube, kom jag in på låtar som nog spelas på lokaler där man bland annat dansar bachata och alla de dans där höfter och kvinnlighet framhävs och där lite hud gärna får beskådas…

Kunde inte annat än att fundera på hur olika vi lever i vår lilla stora värld. Tänkte på de kunder jag hade i butiken där tjejen sökte en långärmad klänning då hon får i sin kultur/religion inte visa hud för någon annan än sin man och sin egna familj.

Kontrasten mellan de som gömmer kvinnan/sig själva i det offentliga rummet  gentemot de som älskar att se henne röra sig och dansa i något lite ledigare och gärna lite urringat. Märkligt att människors syn på i detta fall kvinnlighet skiljer sig så …

Var finns Sverige i den synen? Här behöver vi självklart inte gömma oss men är vi lite äldre så får vi definitivt inte vara eller försöka vara sexiga, stor tabu på det i landet lagom och där det där numera kända skämtet som Paolo Roberto publicerade på sin insta fick en stor medial och politisk uppmärksamhet.

Själv kunde jag inte annat än att skratta  när jag läste om reaktionerna för sååååå otroligt löjligt att bli upprörd över att ”bröst är ett bevis på att män kan tänka på två saker samtidigt” … Herregud, finns det inget annat att diskutera än ett bröstskämt?

Först och främst är det männen som i orden är de ”korkade” och så stod det inte ”stora bröst” eller dylikt, ord, som skulle kunna uppröra alla de som har små och som tycker att två stora bomber är något man skaffar (om man inte redan har) för att man vill behaga den manliga synen på en kvinnas former.

I Sverige är man helt enkelt varken eller, vi får visa hud men på det finns ändå restriktioner … Vi får visa upp muskler på bilder på gymmet och unga tjejer får lägga ut fina bilder i bikini men om en kvinna i över 40 skulle göra det och vara kurvig då skulle det moraliska pekfingret vara snabb fram =)

Själv och med glimten i ögat (alla lär inte förstå ändå) är jag glad att bidra till att männen ger prov på intelligens genom att kunna fokusera på åtminstone två ”ting” …

IMG_3750

(Klänningen ovan är från For Love & Lemons och 1/M finns kvar på den i svart HÄR)

Vill ni veta något som jag tycker är intressant? De kvinnor som inte får visa hud av religiösa/kulturella anledningar och som ibland är ofta inne hos mig trots att de nog ser även i min vardagsklädsel hur jag ser ut.

De dömer inte … Vi behöver inte tycka lika och tror att de ser på mig att jag dömer inte de. Tvärtom har jag bara ställt frågor med respekt och av ren nyfikenhet …

Till de västerländska kvinnor i landet ”lagom” så behöver ni inte höja på ögonbrynen allt för mycket, så går jag runt oftast =)

Byxorna 1/S kvar finns HÄR och tishan finns nu i vit, rött och svart HÄR.

IMG_2184

Nu lämnar jag fokusering och olika syn på vad kvinnor får och inte får visa och skall istället gå runt och titta på alla fina klädnyheter som har kommit till butiken och webshopen samtidigt som jag svänger lite höfterna till DENNA låt =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *