När man möts av att det ofattbara har just inträffat …

Även om vi alla har varit medvetna om att en överhängande risk för ett terrordåd har funnits så är det nog få som trodde att det skulle inträffa just i Sverige, ett land som annars förknippas med en fredligare bild.

Jag gick nämligen in på Corriere där jag läser både italienska och internationella nyheter när jag helt plötsligt just där möttes av nyheten om den fruktansvärda händelsen i Stockholm city.

nbandss

Man skall dock inte påstå att det är ett terrorattack innan man får bekräftat att så är fallet men självklart är det lätt att man drar den parallellen efter liknande attacker i andra europeiska länder.

På Corriere della Sera i Italien är just denna tragedi den viktigaste nyheten just nu och troligtvis något som överraskar de som trodde att Sverige inte i första hand skulle utsättas för detta typ av fruktansvärda dåd.

Sanningen är nog att hela Västvärlden är föremålet oavsett om det är Sverige eller Frankrike. Det räcker med en person som vill göra sig skyldig till detta och en fordon, vilket gör det omöjligt att försvara sig ifrån.

IMG_7946

Själv tänker jag på Trumps uttalande om Sverige som fick väldigt mycket kritik (med all rätt dock) och alla de skämtsamma uttalanden med ett hånande ton över hans ord.

Vet att jag tänkte att den rättfärdigade sarkasm (då ingen förstod vad han pratade om)  kunde väcka några mörka krafter som ville bevisa den raka motsatsen.

Mina tankar går avslutningsvis självklart till alla de drabbade <3

Hoppas samtidigt att de finner den skyldige för att få svar på några av de frågor som alla vill veta även om svaret till varför kommer aldrig någon av oss att förstå …

Här hemma blir det en lugn fredag kväll vid teven för att följa de senaste händelserna på nyheterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *