#imafraid …

Måste säga att jag tycker att det är lite naivt och lite märkligt nu efter terrorattacken i London att så många lägger ut #wearenotafraid eller #imnotafraid på sina sociala medier för ljuger de?

Är jag den enda som faktiskt känner en viss oro när jag befinner mig exempelvis på en flygplats eller på ställen som lockar mängder med turister och som pga. detta även känns som mer utsatta?

Jag förstår så klart att det främsta målet med sådana här attacker är att just skapa oro och skrämma och därför är orden #imnotafraid något man använder för att visa att attackerna inte lyckas åstadkomma just det de är avsedda till men även om jag lever som jag alltid gör så tittar jag lite extra omkring mig och försöker vara lite extra uppmärksam när jag befinner mig på vissa ställen.

Sanningen är tom. den att igår på flyget mellan Amsterdam och Göteborg satt jag bredvid en man som jag tyckte höll ofta lite oroligt i sin mobil (trots att vi var uppe i luften), hade sin dator framför sig (som många andra) där det såg ut som om man tittade på olika diagram och  så tittade han upp vid ett tillfälle och mumlade några ord som jag inte uppfattade.

Vet egentligen inte ens var han var ifrån (troligtvis europeisk) men jag kollade i smyg lite extra på honom för att se om han verkade gömma något eller bete sig ännu mer märkligt. Var så nära att fråga om allt var bra när han mumlade något jag inte hörde för då hade kanske mina ord visat att jag uppmärksammade och hade lite koll på honom.

Nu var det visst inget ”konstigt” just den här gången men jag var glad när vi landade så  en viss oro finns i mig och den oron tror jag är idag viktig att känna för att just kunna vara lite mer uppmärksam på det som kan hända.

Så jag må vara den enda som är det men min ashtag är #imafraid men trots detta tänker jag leva som vanligt men med ett extra öga och öra …

När jag var hemma i Bologna pratade vi lite om att Italien verkar än så länge ha klarat sig från större terrordåd. Det är tom. så tror jag att Italien är en av de få länderna som ej har råkat ut för någon sådan attack på över en decennium trots att Vatikanen eller den italienska tron borde vara lockande att slå till mot.

Andrea, min systers kille, sa något som jag tyckte var väldigt intressant. Många tror nämligen  att en av anledningarna till att något inte har skett ännu är att den italienska maffian har stenkoll på den undre världen och att de vill definitivt inte att något skall inträffa då de ej vill att världen riktar sin uppmärksamhet mot landet de till viss del har kontroll på.

Att något ont kan även medföra något gott (om så är fallet) är märkligt och intressant.

 Nu är det dags för Knuts sista skvätt utanför huset och så längtar jag nu efter lite sömn <3

2 thoughts on “#imafraid …

 1. Det är inte mina ord eller deras ord utan Brexit Theresa Mays ord som hon säger i sitt tal i House of Commons i London … jag är självklart mer intresserad och vaken av vad som händer omkring mig då jag vistas i storstäder och vissa platser, när det gäller ensam terrrorister kan man aldrig veta var eller när det händer nästa gång …

  Theresa May sent a defiant message in the wake of yesterday’s deadly terror attack in Westminster: ”We are not afraid.”

  In a statement to the House of Commons, she said: ”Our resolve will never waiver in the face of terrorism.”

  She insisted the best response to terrorism is ”millions of acts of normality”, as people across the Capital and in towns and cities around the country return to their everyday lives.

  She said such a response denies terrorists their victory.

  The Prime Minister confirmed the attacker was British born and had been investigated by MI5.

  But she said he was a ”peripheral” figure in the investigation, which was historic. She said he was not part of the ”current intelligence picture”.

  Ville bara få det sagt

  God natt G

  1. Jag vet George att orden måste sägas av en ledare och att det var Mays som uttalade de i sitt tal men så väljer ändå alla att lägga till den ashtag på sina sociala medier för att visa att det onda inte skrämmer men själv hade jag nog valt andra ord för det onda skrämmer och framförallt skrämmer den mig pga. att jag har en dotter och syskonbarn <3
   De onda krafterna kommer aldrig att besegra men de kommer att skrämma för tillvägagångsättet gör att vem som helst kan påverkas …
   Är dock med dig på att #imnotafraid kommer inte från en läsare =) min dock #ifafraid kommer från mig själv ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *