Hos syrran i Bologna …

Ciao från Bologna <3

Att landa och känna av sin hemmiljö är en speciell känsla, en obeskrivlig sådan faktiskt …

Min syster kom och hämtade mig med den mannen som har sedan några månader tillbaka fångat hennes uppmärksamhet och hjärta.

Underbart att få träffa honom och se vem han är. En stilig lång man (syrran är rätt så lång själv då jag står på tår här =) med den humorn som krävs för att syskonen Castellari skall intressera sig för någon.

IMG_6298

Vi gick omkring i Bologna och jag bara myste över att se alla uteserveringar som var välfyllda av små och stora sällskap som satt och njöt av lite god italiensk chark och/eller ostar och till det ett glas vin.

Det finns en anledning till att ”la dolce vita” är italienskt =)

Andrea, som syrrans man heter, hade bokat bord på en liten genuin italiensk restaurang så jag beställde min favoriträtt ”tortellini in brodo” för tortellini kommer ju just från Bologna, en stad som är känd för sin kulinariska tradition.

Bologna heter ”la dotta, la grassa, la rossa”. La dotta (den kultiverade) då vi har Europas äldsta Universitet här, la grassa (den tjocka) då maten är fantastisk god och den röda pga. den politiken som präglat staden i många år.

Efter att ha suttit och pratat, skrattat och njutit så följde Andrea hem oss för att säga adjö och låta oss prata systrar emellan och det var vad vi gjorde <3  Vi låg sedan i pyjamas i sängen och log av många av de likheter vi har …

Imorse vaknade vi för att gå ner till en av de många barer hon har bara några meter från sin lägenhet och jag valde ”latte macchiato”, som aldrig smakar samma i Sverige. Ä L S K A R italiensk frukost <3

IMG_8840

Nu är vi på min systers jobb och se hur fint kontoret där hon jobbar är…

IMG_8841

IMG_8842

Hon jobbar för en agentur som säljer flera kända italienska märken till butiker och bland dessa kan Brunello Cucinelli nämnas som en av de exklusivaste i Italien och med Barba Napoli som gör fantastiska herrskjortor och en av de största på den marknaden. Just Barba Napoli säljs även hos Brissmans i Borås om du bor där. Missa inte detta italienska märke om du är man för vi pratar om ”en made in Italy” som varje man borde ha en skjorta ifrån.

Nu skall vi snart lämna kontoret, gå runt lite på stan, luncha och på eftermiddagen hämta mina syskonbarn för en eftermiddag, kväll med de sötaste syskonbarnen …

Bilder laddas upp på instadirekt @michelacastellari och på snap michicastellari om du vill se på lite bilder från Bologna.

Bloggen skall jag försöka uppdatera en gång om dagen <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *