Bologna …

Vid 1130 lämnade vi syrrans jobb för att gå strosa runt lite i de centrala delarna av Bologna.

Tornet du ser längst bort är Torre degli Asinelli (Åsnarnas torn) och jag har vandrat upp för de trapporna när jag var gravid med Nicole.

IMG_8844

Är du i min hemstad och vill se lyxiga och kända butiker så hittar du några av de i Galleria Cavour där Fendi, Louis Vuitton, Cartier, Tiffany, Cucinelli, La Perla, Gucci med flera finns här ifall du känner att du har lite pengar över …

IMG_8862

Att få den där turkosa boxen med texten Tiffany  & Co på … Ni kanske minns DEN HÄR scenen från den romantiska komedin ”Sweet Home Alabama”? Tror inte att jag var den enda som tänkte ”vill också bli överraskad EXAKT så” …

IMG_8863

Vill du ta en espresso på en av de mest kända barerna i Bologna så skall du ta ett stop på Zanarini som ligger bredvid Galleria Cavour. Det var här min pappa hängde som ung tillsammans med den generation bratz som tillhörde Bolognas inne folk =)

IMG_8857

Bologna är en levande stad och som sagt en kulinarisk sådan och gillar du mat så måste du handla något hos Tamburini, en affär som jag som liten besökte ofta då vi var där och handlade ofta och där jag alltid blev bjuden på en smakbit av något av personalen.

IMG_8850

IMG_8852

I hörnet satt alltid Padre Marella som samlade pengar till de mindre lottade människorna i samhället och redan som liten gick jag fram till honom för att ge honom den pengen som pappa eller mamma gav mig att ge honom.

Barer, uteserveringar, specialiserade butiker där du har formaggeria som säljer ostar, salumeria där de säljer kött, panetteria där de säljer bröd av alla möjliga sorter, så fungerar det fortfarande hemma i Italien för fortfarande föredrar man de mindre mer personliga butikerna <3

IMG_8846

IMG_8853

IMG_8847

Denna blomsterbutik hade utanför sin dörr något jag tror någon i Sverige borde ta över som idé för hur lockande är det inte att köpa en sådan här fin kasse med snygga rosor i?

IMG_8864

Melissa och jag fastnade även för den buketten rosor som en kund hade bett de fixa. Hade välat få =)

IMG_8866

Nu skall jag sova med hinner jag fortsätter imorgon med uppdateringarna från idag <3

2 thoughts on “Bologna …

  1. Tack för ett så härligt inlägg om Bologna : )
    Roligt att så många butiker/caféer finns kvar sen du var liten.
    Kan känna din kärlek till staden genom bilderna och texten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *