En alldeles perfekt söndag …

Vid lunchtid kom en vän och tillsammans med Nicole och Knut åkte vi till Mio då Nicole är i behov av en ny säng.

Är man 14 så vill man inte längre ha en 90 säng men en ”riktig” sådan så vi gick och tittade på olika Kontinental madrasser i olika prisläge.

Det fanns en hel del olika alternativ men hon fastnade framförallt för två stycken.

Efter Mio kom jag med förslaget att åka till den platsen i Sverige som jag älskar mest än någon annan då jag förknippar den  med underbara minnen.

IMG_8790

På denna gata hade nämligen min mormor och morfar sin sommarstuga, den stuga som vi alltid åkte till, från Bologna sedan födseln varje sommar för att där tillbringa  2-3 veckor med den svenska släkten.

Då vi oftast bilade minns jag fortfarande hur pappa började tuta så fort bilen svängde ner på Nikolaigatan för att försäkra sig att mormor och morfar skulle höra att ”italienarna var nu framme” <3

Stugan såldes för 5-6 år sedan och de som köpte den rev ner den för att bygga ett året runt hus.

Lllstugan hade de kvar för vi åkte förbi för att kolla om den stod där.

Det var nämligen i lillstugan morfar och jag sov med skogen bakom oss och där låg vi och läste var sin bok på kvällarna medan vi åt Marabou choklad som han alltid smög med sig och hade i sin lilla låda till oss.

Skulle jag vinna några miljoner skulle jag köpa lillstugan tillbaka för den är förknippad med lugna och mysiga barndomsminnen.

Denna söndag gick vi ner till sjön (där vi alla alltid var när det var dags att bada) och där hade de nu byggt eller ställt dit en brygga där man kunde sitta och det var precis vad vi gjorde med vår Burger King picnic som vi köpte på en Drive In på vägen dit.

IMG_8766

IMG_8739

Något kyligt men soligt och jag hade önskat stanna där i en timma minst för att låta alla minnen komma till mig och njuta av de …

Har man dock en tonårsdotter så ser hon dock inte förtjusningen i en sådan här liten utflykt även om jag tror att hon tyckte att det var både roligt och mysigt då den varade ”lagom länge” =)

IMG_8754

IMG_8755

 Så fantastiskt vackert <3

IMG_8762

Nicole snappade lite bilder på Knut …

IMG_8764

Jag njöt istället <3

IMG_8774

Lite röd i ansiktet då jag håller på med mina krämer från Dr Obagi för att få bort lite ”gammal hud” och i processen är man inte som fräschast direkt …

(Tröja och byxor från Love Moschino)

IMG_8777

Och om jag hade önskat stanna ett tag till så fick jag ge mig gentemot övriga i sällskapet.

Vi gick tillbaka på den stigen som jag har gått på redan som barn under mina sommarvistelser i stugan i Sverige och som då kändes som ett äventyr i skogen då man trodde att man kunde möta både troll och spännande djur som hade skogen som sitt hem.

IMG_8784

 Tacksam helt enkelt för denna mysiga söndag som har för mig varit alldeles ”perfetta” <3

IMG_8787

unnamed-2

Nicole skall på Gudstjänst medan jag skall nog titta på ytterligare en True Crime dokumentär …

Hoppas att även du har haft en skön söndag, nästa vecka landar jag vid denna tid i Bologna för att tillbringa 3 dagar med min syster och syskonbarn, känns nästan overkligt och helt underbart <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *