Glasögon och linser …

När jag var runt 31 år insåg jag att jag kanske behövde gå på en synundersökning vilket ledde till att jag skaffade mig glasögon.

Minns med ett leende hur jag satt på kontoret på mitt tidigare jobb och mådde lite illa då jag var yr och visste inte huruvida jag skulle ha på mig de hela tiden från dag 1 eller om jag skulle trappa upp och börja med några timmar.

På ”den tiden” var det telefonkataloger som gällde fortfarande (känner mig något gammal när jag skriver så =) och jag skulle leta upp numret till Glasögonmästern som jag hade köpt de hos.

Ringde, presenterade mig och ställde frågan om det var meningen att jag skulle ha glasögonen hela tiden direkt eller börja lite försiktigt med några timmar för att vänja mig. Svaret fick mig att bryta ihop av skratt ”Då du har ringt till Glasmästaren så skulle jag råda dig att ha på dig de hela tiden”.

Nåväl lyssnade på experten på glas och inte glasögon och trivdes sedan väldigt bra för att ett par år senare byta till linser som jag trivdes ännu bättre i.

Nu har jag dock haft linser i många år och känner att jag ibland behöver få vila mina ögon, att de kanske behöver ”andas” lite emellanåt så har gått på en ny undersökning och skaffat nya glasögon.

Lånade hem 5-6 olika bågar och märkligt nog valde jag de enklaste av de för även om jag har höga kindben så har jag ett litet ansikte som försvinner lite om glasögonen är lite stora.

Hämtade ut de för några dagar sedan  och de kommer från Chanel, enkla men klassiska/moderna då de går lite upp <3

IMG_5715

Mobilskalet är dock inte från detta franska modehus men finns HÄR.

 Hade önskat ha den där klassiska svarta väskan men med kedja och detaljer i guld som många fler än mig suktar efter.

Vissa ytliga prylar är kvinnliga investeringar och saken är den att vissa Chanel väskor har verkligen gått upp i pris med tiden så den där investeringen som man skriver med glimten i ögat kan verkligen vara en sanning om man har tur…

Trött  men här ser ni de på …

IMG_9014-980x653

Vissa dagar  kommer jag att ha som vanligt linser men jag kommer att alternera de med dessa snygga glasögon som jag tycker jag ser något högfärdig och snobbig ut i …

Jacka: Don Vanquisher, jeans: One Teaspoon, skor: Mou boots.

IMG_9013

IMG_9016

Gick och handlade, Nicole gjorde en av sina pastarätter som hon gillar om hon får göra den själv och så somnade både Molly och jag i soffan.

Nu skall jag dock titta på den filmen som jag somnade till tidigare men först en kopp kaffe att njuta av till den.

Hoppas att den här bitande kyla och gråare väder är borta imorgon för nu är längtan till våren stor <3

 

9 thoughts on “Glasögon och linser …

  1. Tack snälla =)
   Ja, the same but different =)
   Gick förbi Glasmästarn häromdagen när jag var på en promenad och då påmindes jag om det där samtalet =)

  1. I samarbete med vem? Chanel? =) Får inte betalt och tjänar inga egna pengar på dessa länkar så gå vidare till de inlägg som verkligen är riktiga samarbeten =)
   Har varit i kontakt med Konsumentverket, don t worry … och kom inte med kränkande insinuationer om att jag inte förstår när jag gör precis det.

 1. Du länkar till din butik, det skall märkas upp så att det tydligt framgår att det är reklam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *