När går man över gränsen för ”normalt”?

Av någon märklig anledning (skriver med glimten i ögat) så har jag de senaste åren förknippats med plastikoperationer vilket vore dumt att förneka då bevisen för åtminstone ett par av de syns rätt så tydligt =)

Anno 2008, 37 år gammal och förutom lite botox i pannan naturlig <3

mex

Att jämföra dock en bild på mig idag med den ovan är som att jämföra en bild på en tjej på 18 år med en bild på henne som 8 årig eller så överdriver jag lite i min jämförelse som dock går ut på att man förändras med tiden oavsett vad.

Under några år var jag för gemene man/kvinna lite för blond, hade lite för långt hår, hade för stora läppar och för stor byst.

Från Expressen.se då jag är nog en av få som alltid stått för de operationer jag har gjort av den enkla anledning att jag inte ser det provocerande i det.

680

Anno 2014

DSC_04601-670x1005

När jag nu ser bilden här nedan blir jag sugen på lite längre hår igen =)

DSC_0595-670x1005

Just ”för stor” är rätt så intressant när det gäller exempelvis en byst (konkret exempel) för vem bestämmer när något är för stort? Det som anses vara stort i Sverige anses vara normalt i vissa länder och tvärtom. Den geografiska faktorn är intressant i sig då stora skillnader finns att finna just i dessa frågor mellan olika länder.

Många, nästan alla jag känner har förstorat sin byst men de har förstorat i en storlek som även majoriteten har valt vilket gör att de möts med en acceptens.

Innan möttes man med en massa kommentarer om man berättade att man hade gjort en bröstförstoring, idag är detta normalt så nu handlar det mer om vilken storlek man väljer.

Tidsperspektiven är alltså också relevant då vårt tyckande förändras beroende på vad majoriteten gör för val som utgör en normalitet.

Det märkliga är dock allt detta ständiga tyckande om andra och att vi gör oss själva till psykologer när vi tror att allt handlar bara och framförallt om en sökan efter uppmärksamhet.

Min åsikt är att det finns kvinnor som gör det för att de inte mår bra i sig själva men att alla som väljer att plastikoperera sig skulle lida av en psykisk ohälsa är allt för enkelt och felaktigt.

Jag har en väninna som inte har opererat sig men som sa igår kväll per telefon när vi pratade om utseende att hon gillar kvinnor som är mycket, de skall ha mycket hår, byst, höfter, läppar medan andra föredrar något helt annat.

Det är underbart att vi tycker olika men viktigt att vi förstår och respekterar att andra inte tycker som oss och därför gör val som de själva älskar.

Anno 2017

Betydligt mindre läppar, mörkare och kortare hår men med större byst än på bilderna från 2014.

DSCN0266-980x735

Sista operationen hade jag gärna backat på då jag ser bara tjockare ut men jag hade en något annorlunda anledning som är rätt så rolig i sig om man ser livet med glimten i ögat som mig gällande vissa saker. Ingen som redan vet skulle kunna gissa sig fram till anledningen men en dag om den där boken kommer ut så lovar jag att jag skall berätta även om den.

Nu hoppas jag att vårnyheter kommer till butiken för är glad att februari är över, tråkigare månad finns nog inte …

Påminner dig att i några dagar (2-3) kan du handla i webshopen endast om du betalar med alternativet kortbetalning då vi ändrar nu till Klarna Checkhout som är ett nyare och lättare fakturatjänst hos Klarna.

Önskar dig en trevlig onsdag <3

11 thoughts on “När går man över gränsen för ”normalt”?

 1. Jantelagen är stark här i vårt lilla land och det gäller inte bara hur man förändrar sin kropp … må väl i Din kropp Michela det är ditt liv och man ska väl inte leva genom andra ?

  Kram G

 2. 2008 var du väl inte 31 utan närmre 37 eller;)? Du såg väldigt naturlig och vacker ut så kan inte förstå varför du opererade dig så. Du ser bra ut nu men inte lika glad, naturlig och lycklig ut som på gamla bilder. Där lyser du med en glad och naturlig utstrålning. Håller dock med om att det är din sak och var och en gör som dom själva vill. Du verkar vara en bra människa och du skriver många bra, tänkvärda inlägg. Ha det bra!

  1. Ooops, ja, jag var 37 så det stämmer =) Herregud, undra varför jag skrev 31 …
   Jag håller definitivt med om att det är något i ögonen som idag ej längre finns men tror att det handlar mer om inombords stress än om att jag har opererat brösten eller gjort botox.
   Tack snälla för orden <3

 3. Noga har jag noterat det.. men, tycker din personlighet ändå lyser så härligt igenom !
  du skriver med glimten i ögat, visa och intressanta inlägg rent filosofiskt, bjuder på dig själv, sen passar utmärkt i dina klädvisningar men oftast även med jämförelse med andra hur de klär i dom !

  Sen riktigt grymt bra smak i din heminredning !!
  men dammsugaren går varm nu med både katt och hund ? :)

  1. Hahaha! J. har man en hundras som inte fäller så behöver man inte dammsuga så ofta men vi får se när lilla Molly kanske kommer i den perioden då de fäller för där misstänker jag inte samma tur =)
   Tack snälla …

 4. Men gud Du var ju så vacker! Fattar inte hur man inte kan fatta att jättebröst gör att man ser stor ut. Du står ju med armarna bakåtdragna på varje bild idag, sorgligt. Du ser ju så stor ut på varje bild numera, spelar ingen roll om du går ner x antal kilon. Du är så söt, operera ner brösten är min rekommendation, Skulle bli så mycket bättre, lovar! Förlåt om det låter elakt!

  1. Klart jag förstår det och får väl helt enkelt se stor ut som du påpekar väldigt tydligt =)
   Istället för att be om ursäkt för att man låter elak är min rekommendation att försöka skriva så att man inte låter elak från första början men tackar för söt och för rådet och omtanken för tror att du menar väl även om du tycker att jag ser big ut =)

 5. Bryr mig inte så mycket om hur andra ser ut och gör med sin kropp. Men hade jag haft pengarna så hade jag förminskat mina bröst. Svårt att hitta kläder som sitter snyggt. Det mesta ser tantigt ut på mig, ok för att jag är 46 men tant det är jag inte än;)

  1. När vi är 46 skall vi inte se tantiga ut. Har du så stora att du får ont i kroppen så kanske du kan ta det genom landstinget? Har inte riktigt koll på sådant men hört att vissa har fått hjälp med det. Jag tycker att det går ändå att klä sig ”icke tantigt” även med stora bröst men visst är det inte till ens fördel om man vill se petite ut =)

 6. Tycker du är lika vacker idag som då oavsett dina nya tuttar. Fortsätt som du gör o klä dej elegant o sexigt. Gillar de jag ser när du lägger ut nya bilder och väldigt modigt av dej. Ibland kanske lite vågade o de skapar nog lite diskussioner. Kramar Jocke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *