Att tänka på den dagen som ingen vill tänka på …

Imorse när Linda och jag vaknade i soffan då Nicole och Holly hade min säng sa min väninna att ”Molly (min katt) kommer troligtvis att fortfarande vara vid liv när du är 60 år” vilket fick mig att sätta kaffet i halsen.

Inte för att man är gammal när man är 60 men för att siffran i sig känns så långt borta men blev betydligt närmare när hon uttryckte det med den meningen.

Helt plötsligt hamnade vi i samtalsämnet ”begravning” , något man oftast undviker att prata om precis som om ämnet i sig skulle göra oss mer dödliga.

Med humor i rösten och i mimiken så förmedlade vi lite för varandra om hur vi skulle vilja ha det.

Storbildsskärm med utvalda ”bra” kort på mig skall visas som bildspel samtidigt som My Way av Frank Sinatra skall spelas.

Linda: ”Du vill väl ha något kort på dig i underkläder också misstänker jag?” och log.

Jag: ”Självklart, välj någon snygg bara

Alla som deltar skall få var sin nyckelring med någon fin ansiktsbild  på mig där jag ler och nästa låt som skall spelas är P.Daddy eller Diddy (alla byter ju namn) ”I will missing you” för jag hoppas att någon gör det den dagen … =)

Linda var mer noga med ”du vet väl Michela vilka personer som inte får komma på min begravning” men så insåg hon själv i nästa sekund att de skulle inte komma ändå =)

Jag lovade att jag skulle ta rollen som dörrvakt vid behov om problemet skulle uppstå…

Linda: ”Tänk om alla män du har träffat skulle kunna komma, går upp på scen och sjunger i kör iklädda i vita kostymer, så roligt det hade varit

Vilken fantastisk idé tänkte jag (hade nog lett från himlen)  för att sedan inse att vissa av de skulle inte kunna ställa sig där officiellt som någon som har träffat mig intimt =)

Humor och självdistans, vad vore livet utan de <3

e6b6313084b08e10789a66ae5036db7b

 

2 thoughts on “Att tänka på den dagen som ingen vill tänka på …

  1. Läser med ett leende på läpparna i sängen med morgonkaffet och kände hur mycket jag saknar min bästa vän sedan 40 år som jag träffar allt för sällan nu för tiden ..Det får bli bättring på det ska föreslå en tjejdate i helgen :-) Michela kan inte du skriva en bok om ditt liv ”fniss” ;-) Ha nu en finfin helg tjejer..

    1. Du menar en bok om mina dejter? =)
      Jag har sagt länge att jag vill skriva en självbiografi och en om dejting för det finns så mycket jag inte skriver om här i bloggen som jag skulle vilja berätta men som känns fel här då allt skulle vändas och tolkas om av många som gärna vill höja det moraliska pekfingret =) I en bok slipper man kommentarer =)
      Ja, ring henne och boka en tjejhelg med en massa fnitter, det behöver vi alla <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *