Ord som har delats av 200.000 människor …

Molly ligger nu i min famn (bilden nedan togs före byte av position) och spinner samtidigt som hon tittar på mig och lägger sin tass på min näsa. Hon har en liten märklig grej för sig, hon närmar sig mitt ansikte och så vill hon bita på mina läppar =)

Hon kanske helt enkelt tycker att de är lite tilltalande men kan inte påstå att hennes sätt att visa detta på är speciellt uppskattat av mig då det är förenad med en liten smärta … samtidigt som jag kan inte heller annat än tycka att hon är lite gullig och annorlunda i detta.

IMG_5261

Läste lite news och bland allt hemskt som det skrivs om så fastnade jag för något vanligt men mänskligt och omtänksamt.

Artikeln handlar om vad en man och pappa till två söner har skrivit på sin facebook sida. Hans namn är Billy Flynn Gadbois från Boston och likt många andra är han skild. Det är dock orden han har skrivit ned på sin fb sida som gör honom speciell.

16684221_1406057059416688_1340728199354560083_n-k3dE-U43290121885506kCF-994x556@Corriere-Web-Sezioni

Idag är det min ex frus födelsedag. Jag gick upp tidigt för att köpa blommor, ett födelsedagskort och en present från barnen som de gav henne tillsammans med den frukosten som jag hjälpte de med”

Någon kommenterar och ifrågasätter anledningen till det besväret och svaret han ger är klockrent.

Jag uppfostrar två små blivande män. Det sättet som de ser mig behandla deras mamma på kommer att påverka hur de själva kommer att behandla kvinnor och deras syn på relationer. Tänk inte på era egna känslor om ni känner er svikna eller arga. Var större än så. Se till att uppfostra goda män, att uppfostra goda kvinnor, världen har mer än någonsin ett stort behov av just sådana människor”

Enkla ord som har delats av mer än 200.000 människor för innebörden i de är stark och viktig.

Vi själva köpte alltid presenter till varandra som Nicole fick ge oss på våra respektive födelsedagar och till Jul när hon var liten medan idag som tonåring så ger vi henne pengar för att köpa just present till den andre föräldern vid sådana dagar.

Minns att personalen på hennes dagis sa till oss under ett ”utvecklingsssamtal” att det märktes inte alls på henne att vi hade gått isär vilket de även sa var högst ovanligt. Den feedbacken var det bästa vi kunde ha fått men till skillnad från många andra så fanns inte några arga känslor mot varandra i bilden alls vilket självklart underlättade det hela.

Självklart handlar det dock inte bara om presenter men en gest som jag tror barnen uppskattar för den innebär också att barnet själv känner att föräldrarna har den respekten i sin roll som föräldrar och mot varandra i just den rollen.

Av samma anledning förstår jag inte heller par som väljer att vara tillsammans ”för barnens skull”. Om barnen inte ser kärlek mellan föräldrarna kommer de själva kanske att nöja sig med mindre då deras referensram på hur en relation skall vara är den som föräldrarna visar/känner.

En tanke <3

 

2 thoughts on “Ord som har delats av 200.000 människor …

  1. Det var stort gjort av honom och andra som gör på det viset, för tyvärr så växer allt för många upp i separerade förhållanden som är infekterade och då får barnen bara höra dåliga saker om den ena eller andra i relationen … det föder mycket dåligt i en barns uppväxt, så om fler kunde göra så som den här mannen gör så får barnen en bra bild … Det var fint och vi skulle ha mer kärlek i samhället och det behövs i dessa dagar när mörka krafter råder.

    Tack för den Michela den värmde :)

    God Natt G

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *