Kvinnliga yttre attribut som attraherar …

När jag skrev min kandidat examen i psykologi valde jag ämnet attraktion och närmare bestämt vilka egenskaper som män finner viktigast hos en kvinna för att de skall välja henne som partner.

Attraktion är ett spännande ämne för oavsett evolutionen så lever vissa gamla kriterier kvar i vad män och kvinnor finner mer attraktivt hos motsatta könet.

Har precis läst en undersökning som forskare på Manchester University har avslutat där de har kommit fram till några egenskaper som män attraheras lite extra av.

1- Läppar anses enligt denna undersökning vara en av de mest attraherande attributen hos en kvinna och som exempel på de perfekta läppar nämndes Angelina Jolie och Scarlett Johansson. Den gruppen av män som fick svara på frågor medgav även att läppstift gör att fantasier skenar iväg så gissar att mina som ofta är lite torra på vintern faller helt enkelt bort =)

Actress-Scarlett-Johansson-II-479x700

2- Vita tänder bakom ett leende är något man uppskattar väldigt högt och misstänker att vi kvinnor uppskattar samma hos en man. Fräscha tänder och mun är ett måste för kyss momentet faller helt enkelt bort annars.

3- Ett leende attraherar mer än ett magnet då den förmedlar och smittar av sig genom att orsaka glädje, livslust och entusiasm.

4- Breda höfter och dess kurvor förmedlar erotiska tankar hos en man och detta fick även jag fram i min undersökning för flera år sedan. Om vissa tjejer bantar sig till en size 0 pga. att de tror att de anses vara mer attraktiva hos motsatta kön när de är som smalast så visar all forskning motsatsen. Män gillar breda höfter och kurvor att ha händerna på.

5- Rött Man visade för en stor grupp män två bilder med samma kvinna med samma smink och min där den enda skillnaden var färgen på klänningen (blå eller röd) Männen pekade bilden med den röda klänningen som mest attraktiv då färgen har koppling till erotiska tankar och fantasier.

Inga större sensationer som kom fram i Manchester men alltid underhållande att läsa vad alla undersökningar som görs i ämnet kommer fram till.

Glöm inte heller att hoppa över behån ibland så att bysten med dess muskulatur kan få en möjlighet att stärka sig lite samtidigt som den lilla detaljen (eller saknad av den) gör dig i en mans ögon extra sexig…

Man kan självklart ifrågasätta om man skall hoppa över behån, ta på sig lite läppstift eller le om målet och enda anledning av detta är att skapa ett intresse hon en man men denna fråga är något som får engagera andra =)

8 thoughts on “Kvinnliga yttre attribut som attraherar …

 1. Ja och sedan är det lustiga att vissa (= dom bra männen) bryr sig mer om intellekt och personlighet än läppar och pattar.

  Dumt va! Du kan t.ex. roa dig med att analysera t.ex. the Bachelor och se vilka brudar som väljs där, inte är det dom hårdspacklade opererade freaken – nej det är dom mer naturliga som är vackra rätt igenom.

  Nu drog jag ett exempel som jag tror du kan relatera till men detta gäller generellt. Självklart finns det undantag men det brukar sällan bli långvarigt. Kärlek har inget med botox och fillers att göra – det sitter djupare än så.

  1. Eistein, vem har sagt att det har med botox och fillers att göra? Mig veterligen är inte de två orden ens nämnda i den undersökning som nämns i inlägget.
   Och för det andra så gäller detta en attraktion, vad ögonen dras till på en ytlig nivå medan du pratar om att lära känna någon och att då värdesätta helt andra egenskaper vilket vi nog alla instämmer på. Undersökningen är gjord utifrån bilder på kvinnor så du har nog missuppfattat det hela eller så har jag uttryckt mig fel men tror nog bara att du har tolkat in saker som inte står pga. ngn slags pik riktad mot mig =)
   Kärlek har inget med undersökningen att göra =)

  1. Tack Agda, blir besviken när människor vill tolka in i orden något helt annat när det står tom. i rubriken att det gällde yttre attribut =)
   Att sedan insinuera att någon som har botox och fillers inte skulle kunna ha ett äkta inre tyder bara på något som jag inte ens tänker kommentera =)
   Kall dag här i Borås idag, hoppas ni har det soligare hos er <3

 2. Bästa Michela <3 precis som du skriver så finns det dessa människor som läser vad de vill oavsett vad som står skrivet eller ej… Att vara intresserad av skönhet och mode betyder INTE att en saknar djup och lever endast ytligt. Tyvärr är det många som gillar att gotta sig i den tanken så att de får ta fram pekpinnen.. Aldrig träffat dig men har läst din blogg ett tag och jag tycker du visar en charm och humor genom dina inlägg och även djupare tankar, även om vissa vill avfärda dessa sidor hos dig. Hoppas att dessa kommentarer rinner av dig, för både de och människorna som lämnar dem är verkligen inte värda att uppmärksammas. Kram

  1. Tack Ina <3 Vissa saker kan bita även på mig men när det gäller den här typen av kommentar så lovar jag att jag är verkligen av den åsikten att den tyder bara på att personen som har skrivit är en sådan som inte ser längre än till sin näsa. Att försöka få sina förutfattade meningar bekräftade oavsett vad är i mitt tyckande inget trevligt egenskap så har hellre stora opererade bröst än vara inskränkt i min tolkning av andra människor apropå den djuphet som personen i fråga lyfte fram =)
   Jag är nog både ytlig och djup för i min värld behöver inte den ena utesluta den andra <3
   Kram till dig <3

  1. Den här typen av forskning kan vara rätt så underhållande och det finns mängder av sådana så lovar att uppmärksamma och ta upp flera som har gjorts.
   Det viktiga är att man tänker på att man alltid skall vara lite kritisk till de för vill man vara källkritisk måste man se hur många som ingår i den och en massa andra faktorer som kan påverka vad man kommer fram till.
   Jag nöjer mig till att lyfta fram de så får man läsa de med glimten i ögat =)
   Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *