Abort och hustrumisshandel …

Har som många andra resonerat kring den regression världen går igenom iom. att Trump blev USA.s nye President.

Konservativa tankar som vi borde ha lämnat för gott  är åter högt aktuella och istället för att marschera framåt tar vi åter flera steg tillbaka.

Den här bilden har spridit sig på sociala medier av den enkla anledningen  att här skrivs på en ny lag gällande att internationella organisationer som får federalt stöd inte får genomföra eller informera om aborter – även om det sker med egna medel.

Detta kommer med stor sannolikhet att resultera i illegala aborter och osäkra sådana kommer att innebära att flera kvinnor kommer att dö som en följd av detta.

3d02f05d-39af-4eff-b108-a5447398eef1

Bilden ovan med Trump som skriver under anti-abortlagen omgiven av endast manliga medarbetare har självklart väckt känslor världen över.

Viktigt i sammanhanget är att man skall egentligen ifrågasätta om Trump verkligen skriver under just det eller om bilden visar underskriften på något helt annat? Viktigt att vara källkritisk …

Olika bilder har cirkulerat runt sociala medier och delats. Bilden nedan med Hillary Clinton är bara en av de många. Denna manipulerade bilden visar följande enligt @matildawahl som publicerade den på sin instagram:

”Under måndagen skrev Hillary Clinton under på att alla män som får orgasm utan att spara varje spermie ska straffas. Dessa spermier är ju faktiskt liv så att inte ta vara på dem räknas som MORD. Straff ska även utdelas till de män som har sex med kvinnor utan att se till att de kommer.”, skriver hon i inlägget.

680

En humoristisk bild som driver mot de konservativa och högst orättvisa krafter.

Tyvärr kommer den verkliga påföljden för de kvinnor som inte längre kommer att ha möjligheten till abort att vara allt annat än humoristisk.

Vad tycker du om abortfrågan? Personligen tycker jag att vi kvinnor skall självklart få möjligheten att göra abort om den sker som lagen säger här i Sverige i början på en graviditet samtidigt som jag även tycker att man skall inte använda den möjlighet som en slags ursäkt för att inte ta sitt ansvar med preventivmedel.

Det kan finnas så otroligt många orsaker till en ovälkommen graviditet …

Abortlagen samtidigt som Putin verkar nu legalisera hustrumisshandel.

Misshandel som inte leder till skador som kräver vård skall ses som en administrativ brott lyder texten jag läste.

Vi är alltså på väg tillbaka till stenåldern på flera ställen i vår värld där man annars hade tagit ett steg fram från de mest konservativa tankar.

Anno 2017 har helt enkelt inletts med tankar och lagar från stenålder vilket är

s k r ä m m a n d e …

2 thoughts on “Abort och hustrumisshandel …

 1. Håller med dig!, vår ”nya värld är på väg tillbaka mot stenåldern, förutom den delen som handlar om att leva i harmoni med jorden ur ett miljöperspektiv… Snurriga gubbar i toppen av två världsmakter. Skrämmande!
  Självklart ska det vara kvinnan själv som beslutar om en abort, inte nån vansinnig lag., men abort ska såklart inte användas som preventivmedel.
  Tonårsaborter, våldtäkter mm är så självklart att det ska finnas en möjlighet för kvinnan/tjejen att välja.

  Gillar din blogg, härlig variation på ämnen.
  Må så gott!
  Nattinatti,
  Lotta

  1. Januari 2017 känns verkligen som att världen backar tillbaka så som miljön som du nämner men enligt Mr Trump så är finns det ingen miljöförstöring =)
   Tack snälla för att du gillar och godmorgon <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *