En av dina viktigaste val i livet …

Utan att skriva några namn för säkerhetens skull så finns det en person i min familj som har barn med en psykisk ostabil person med tydliga psykopatiska drag och som har gjort hennes liv till ett helvete i många år.

I början var han charmerande och nästan för bra för att vara sann i sitt beteende men sakta men säkert kom hans rätta personlighet fram.

Då han har ärvt stora summor jobbar han inte själv och såg till att även hon slutade jobba för att hon skulle få möjligheten att vara hemma med deras barn. En möjlighet som dock var bara och endast ett egoistiskt kontrollbehov från hans sida och sakta men säkert stängde han ut henne från världen i det stora vackra hus som dock bara som mycket annat är och var en ren ytlighet och den fasaden mot omvärlden som vi ofta tror på.

Efter psykisk och annan typ av våld så lyckades hon genom en planerad ”flykt” ta sig ifrån honom och bor idag i en underbar lägenhet med sina två barn som hon har vårdnaden av tillsammans med deras pappa. Trots att de flyttade ifrån varandra för 3 år sedan så har han förpestat hennes liv med de där orden, sms som gör att du blir påverkad trots att du är medveten om att det finns bara en person som i detta fall är sjuk och den personen är inte du.

Idag har hon träffat en man som älskar henne och som hon älskar och direkt gjorde vetenskapen av deras relation hennes fd ursnnig och de orden och hot som ingen vill höra kom både via samtal och via sms. Rädslan över att något kan hända gör att hon är rädd för att göra en anmälan. Dilemmat många kvinnor brottas med men nog det enda rätta för att skydda sig själv och sina egna barn.

Mitt råd till alla kvinnor och även självklart män är att den viktigaste personen i ditt liv är inte den du väljer att bo med men den partner du kommer att skaffa barn med. Den personen har en otrolig makt i sin roll som förälder till dina barn och en person du tyvärr inte kan be ”dra åt helvete” så länge barnen är små.

Det ständiga dilemmat över att oavsett beslut så kommer utgången av det att påverka dig och dina barn negativt, de osäkra råden man ger i kampen mot att välja det minst negativa utgången.

15781700_10210936051738399_366131967876044329_n

”Ondskan förvånar mig alltid.

När jag lider av den, tittar jag på den som om den vore ett odjur som jag måste försvåra mig ifrån.

Och trots att jag aldrig kommer att bli stor nog för att förstå den, kommer jag aldrig heller att bli så tom i själen att jag kommer att lära mig att praktisera den”

<3

 

 

4 thoughts on “En av dina viktigaste val i livet …

 1. Hej

  En stor kram till dej och din familj och till personen i din familj som du berättar om
  Jag önskar er ett Gott Nytt År
  Kram Nettan

 2. Hej!
  Det du skrev är fruktansvärt!!
  Det sättet sina spår,i värsta fall för hela livet!!
  Det var ett fint val av namn ni gav till eran lilla tjej!!Önskar Dig och din familj ett GottNyttÅr.

  1. Ja, otroligt hemskt det som sker men jag hoppas att det hela får ett slut snart även om något måste nog ske för att det skall bli så … Vi är nöjda med hennes namn <3 tack och Gott Nytt År till dig med ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *