När tre blir fyra …

Vaknade kl. 3 på natten för att se att en uppfödare av kattrasen Birma hade en liten hona, leveransklar Julveckan när jag tog fram mobilen och ”tittade runt”.

Då uppfödaren själv var vaken kunde vi mailväxla lite och kl. 5 blev det klart att vår lilla famiglia skall utöka med en liten Birma kattunge <3

Nicole och jag har i ett par år pratat om en valp för att Knut skall få lite sällskap och för att vi själva har den där längtan men så är jag så himla rädd att han skall bli svartsjuk och tro att vi älskar honom mindre vilket vore fruktansvärd så tankarna har pendlat till en kattunge istället.

Både Nicole och jag är ju riktiga mystjejer som älskar att vara hemma och en misse skulle nog bara ha och ge oss den där lugnande effekten som bara katter kan samtidigt som Knut kommer inte att uppleva den där konkurrensen. Fortfarande han och jag som går promenaderna, fortfarande bara han som är i butiken och får alla kunders uppmärksamhet <3

Kanske tom. bra för mitt höga blodtryck att vi snart skall få hem vår lilla tjej då det är allmänt känt att katter har en positiv påverkan på just det. I rent medicinskt syfte alltså går vi och blir kattägare =)

Nej då… anledningen är bara ren längtan. Har aldrig haft en längtan efter en bebis och känner aldrig den där ”vill också” känsla när jag ser en gravid mage men när någon har en valp eller kattunge då smälter jag <3

Låt mig presentera vår lilla tjej <3

i286260064328281137-_szw480h1280_

Jag har alltid älskat färgerna på raserna siameser, ragdoll och birma och valet stod mellan birma och ragdoll men har fått för mig att ragdoll är större och så sägs det att birma är mer katter vilket jag gillar.

Med en katt måste du göra dig förtjänt av deras respekt, de sätter sig själva lite på en piedestal och är lite primadannor =)

Även om jag föredrar hanar så blev det en liten hona då det var Nicoles önskemål <3

img_0666

Hur söt får man vara egentligen?

När jag var 6 år gick min pappa och jag till en djuraffär (på den tiden sålde djuraffärer både kattungar och hundvalpar i Italien) där jag skulle få välja en katt då längtan efter djur var enorm.

Minns som igår att vi gick till två djuraffärer som låg nära varandra. I en fanns en kattunge och en hundvalp tillsammans och i den andra två kattungar så valde den kattungen som delade boende med hundvalpen. Pappa betalade då 20.000 lire om jag minns rätt (dryga 100:-) och så döptes han till Furia, efter en hästserie som jag slaviskt följde som liten.

Den katten var en gentleman, en vanlig bondkatt som dock var mer som en engelsk aristokrat och en fantastisk sådan. Vi hade honom i alla år och han låg ofta på min mage och myste. Finns inget mer rogivande än en katt som spinner i sängen/soffan …

Nu blev det ett alldeles för långt inlägg men är nog lite upp i varv efter nattens familjeökning och smärtfritt var det och kroppen ser ut nu som innan =)

Nu längtar jag att få berätta för Nicole <3

 

 

 

12 thoughts on “När tre blir fyra …

 1. Men ååååhhh vad gullig hon är.
  Vi har en orange och cremefärgad Ragdoll hane,
  och jo han är stor. Vi valde mellan Birma och Ragdoll då för 3 år sen.
  Läste nånstans att hundar har ägare men katter har personal :-) och
  det ligger lite sanning i det faktiskt.
  Vi har också både hund och katt och de har väldigt kul ihop och ingen
  svartsjuka.
  Lycka till med kissemissen och tack för en trevlig blogg.
  Hälsningar Skåne.

  1. Hahaha, den jämförelsen var väldigt trevlig och rolig måste jag säga och misstänker att det kan ligga en hel del i det också =)
   I mitt fall är jag just både och och gillar både katter och hundar. Det enda jag tycker är tråkigt med katter är den där sandlådan så har du bra tips på en bra sådan så får du gärna upplysa mig =)
   Tror också att Knut och Molly kommer att gilla varandra, Knut gillar alla men drar sig undan andra hundar så gissar att en katt kommer att bli ett trevligare sällskap för honom och så längtar jag efter att ha henne på min mage och höra när hon spinner för det ljuder älskar jag <3
   Tack snälla <3

 2. Hej

  Grattis till nya familjemedlemmen, super söt. Lycka till, spännande att få se när den lilla kommer hem till er
  Kram

  1. Tack Nettan, tur att ingen var vaken kl. 3 som kunde tala mig tillrätta =) Mysigt med en liten kattunge nu när Knut är i pensionsåldern och Nicole i tonåren och jag … vågar inte ens tänka, medelåldern eller övre medelålder? =)
   Kram

 3. Grattis till den söta kissen!
  Det är nog ett bra val med en katt till gamle Knut. Själv köpte jag en valp till min gamle hanhund för många år sedan. Tyvärr blev det inte så bra då dom hade helt olika personligheter. En katt känns som ett smart val:)

  1. Ja, hon blev kvar och fyller snart 10 år!
   Hon är väldigt kelig och ”påträngande” och min hane upplevde nog henne som väldigt påfrestande. Han fick magproblem efter ett par år och jag var tvungen att avliva honom. Skulle gärna köpt en valp nu men har lärt mej en läxa…
   Ha en bra dag:)

 4. Vilken skönhet, har haft en Ragdoll hane som var mörkgrå, Ivar hette han. Konstigt kattnamn men ändå. Så tillgiven och gosig, ville ligga i min säng under täcket så att det blev otroligt varmt till slut. Numera har jag en gul bondkatt, Sixten, som är mycket restriktiv med gos. Ytterst ovanligt att han ens vill ligga bredvid i soffan. Ni blir säkert helt sålda på kissen, de har den effekten på oss människor.

  1. Jag hoppas Katarina att hon vill ligga i sängen för Knut kan inte hoppa upp och ner själv så vågar inte ha honom där =) för längtar efter att att höra henne spinna och så de där klona som gärna bäddar i ens hud =) Det kommer jag väl ihåg =)
   Helt plötsligt ser jag fram emot Julafton och någon ledig hemmadag med missen <3
   Tack snälla och hoppas att Sixten ändrar sig lite med åren =)

 5. Åhh va fin den bästa rasen ! Har en själv och den är som en hund. Den är med oss överallt från när vi har fester, tv-soffan, sover hos oss. Tyvärr så ligger den inlagd sedan i torsdags efter att varit i bråk med annan katt, hoppas så att hon klarar sig.
  Lycka till med den nya familjemedelmmen !
  Kram Åsagåsa

  1. Det verkar vara en väldigt omtyckt ras så hoppas hoppas <3
   Något väldigt allvarligt? Katter kan konsten att slåss så hoppas att du får snart hem din så att ni kan fortsätta mysa tillsammans.
   Jag längtar verkligen efter ljudet av en katt som spinner liggandes bredvid mig, väldigt avkopplande ljud <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *