Den där perfekta ”första dejten” …

Många påstår att det är Walt Disney som har förstört synen många har på en relation då det där ”och de levde lyckliga i alla sina dagar” ger en liten romantiserad bild på ett förhållande.

I mitt fall tror jag att ”Dynasty” förstörde lite synen gällande hur en man skall uppvakta en kvinna (jag är den som tycker att ja, det är mannens ansvar och står för det). Lika lön för samma jobb och delade arbetsuppgifter i hemmet men sedan får en man vara just man och en kvinna just kvinna.

Skulle aldrig någonsin dejta om en kille som inte bjöd på första träffen oavsett om det är en take away kaffe eller en finare middag men så har jag kanske även en något överdriven syn på ”det där” och jag tror att jag kan anklaga ”Dynasty” för det =)

6899c2cb7c93a4fdbb56b8b2191a2f29

Minns nämligen som idag när Blake frågar Kristle om hon vill äta franskt eller italienskt och när hon svarar franskt så tar han henne  med limo till flygplatsen där privatjeten väntar för att ta de till Paris.

blake-krystle

Hade jag bott i USA så hade jag kanske kunnat stämma produktionsbolaget för hur detta påverkar mig =) men gissar att jag får helt enkelt acceptera att en ”vill du äta i Borås eller Göteborg” får vara bra nog.

Har du också någon ”overklig” bild över en dejt?

Får dock även ersätta att de mysiga är de i soffan framför en tänd brasa med havet som utsikt, för att göra någon som aldrig har frågat om Paris glad =)

Även om jag skulle gärna se om alla avsnitten på Dynasty så tror jag att den  påverkar mig lite för mycket i tron att ”det är så det skall vara” =)

En annan scen som är film (helt medveten om detta)  men som jag tycker att någon som kan borde härma  för att fria till sin kvinna är DENNA från filmen ”Sweet Home Alabama”.

Finns det någon tjej/kvinna som inte hade velat få uppleva detta?

640_sweet_home_alabama_proposal

Ibland är den där ”sagovärlden” just film, Disney eller Dynasty men ibland är den även en verklighet <3

Nu skall jag sluta drömma om Paris och Tiffany och istället slå in vackra paket till mina kunder…

2 thoughts on “Den där perfekta ”första dejten” …

 1. På tal om att bli bjuden så måste jag berätta om när jag en gång för många år sedan var på Grand här i Borås. Jag dansade med en kille som efter dansen sa ”ska vi ta något att dricka?” och jag sa ja.
  Vi gick till baren och han beställde utan att fråga mig en gin och tonic och en lättöl. Jag tänkte, ok gin och tonic är ok. Men ack vad jag tog fel, han ställde lättölen framför mig. Då ”gick jag på toaletten”.
  Man kan ju skratta åt detta i efterhand, men hur tänkte han? Bjöd gjorde han i alla fall.

  1. Hahaha! Gick du tillbaka till honom eller rymde du? =)
   Jag kanske har en orättvis tänk i detta men för mig är det manligt att en man bjuder åtminstone på de där första dejterna. Det kanske har med min italienska kultur att göra eller så är det bara något jag tycker oavsett kulturell förklaring =)
   Man kan lätt påstå att den där killen på Grand var inte någon Blake Carrington iaf. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *