Kanelbullens dag & allergi varning …

Idag är det visst kanelbullens dag och om jag hade vetat redan imorse detta så hade jag nog intagit en redan som frukost istället för att köpa med mig den största de hade hem som middag…

Nicole och jag delade dock på denna fluffiga och varma som de hade precis tagit ur ugnen så en light bulle i och med att det blev en halv =)

img_7600

På vägen upp till lägenheten hämtade jag posten och där fanns ett brev från vårdcentralen dit jag gick vid 2 tillfällen med min mycket svullna arm efter ett getingstick för ca 2 veckor sedan och då jag kände mig trots allt lite konstig.

Vid andra besöket fick jag en manlig läkare som valde att se till att olika prover togs på mig för att ta det säkra för det osäkra då armen var ovanlig svullen. Å andra sidan innebär en allergi oftast att den drabbade får svårt att andas och blir så dålig att hon/han måste ringa 112 vilket inte var mitt scenario.

 Typiskt mig att inte reagera som alla andra som är allergiska men nu skall jag visst hämta ut och ha med mig antihistamin, adrenalininjektion och betapred i väskan ifall något skulle inträffa igen när getingarna surrar åter.

img_6621

Och så såg det ut dag 2 för att bli ännu värre dag 3 så ja, inte så konstigt kanske att proverna visade en allergi mot getinggift…

img_5593-768x1024

Skall dock ringa läkaren för att få lite saker förklarade då jag mig veterligen aldrig varit allergisk mot något och då inte heller mot getinggift tidigare i livet …

Nåväl, nu skall jag tvätta håret för det är verkligen något som behövs. Har en dotter som tar lite för mycket balsam och schampoo så igår när jag skulle ha gjort det var det slut och att tvätta håret utan balsam är uteslutet så med nya flaskor som jag skall gömma skall jag nu njuta av ett varmt bad och lägga en hårinpackning som får verka en stund …

Skrattade precis för Nicole ropade från sovrummet ”Mamma du är pinsam!” och tänkte direkt på den där bilden som jag la ut på instagram på en vacker behå från For Love and Lemons (det är nämligen så att behån säljer när man drar på sig de själv istället för att använda sig av produktbilder) men så fortsatte den där tonårsrösten med ”Det är pinsamt mamma att lägga ut en bild på en bulle och skriva att du tog den största” … ???

Skrattade och svarade ”Du är allt rolig Nicole. Har lagt ut en bild i behå på insta och det kommenterar du inte ens men bilden på en bulle på snap får dig att reagera över hur pinsam jag är” och så skrattade hon för hon insåg det komiska. Skönt att hon inte finner vissa saker pinsamma för annars hade jag tagit självklart bort bilden.

På instagram finns jag under @michelacastellari & på snap michicastellari … Kan dock inte riktigt det där med snap så bra så lite överseende får man nog ha gällande mina okunskaper =)

Trevlig kväll på dig <3

6 thoughts on “Kanelbullens dag & allergi varning …

 1. Man brukar få gå till allergimottagningen och lära sig hur man använder epipen. Fråga på din VC om detta. Har själv denna för allvarlig allergi o fått denna instruktion.

  1. Tack Helena, skall ringa dit och fråga om jag får komma på lektion … Det som förvånar mig är att jag inte fick andnöd som de säger att man brukar få vid allergier mot getingstick? Har nog några frågor till läkaren så att jag vet lite mer själv … Går du runt med sprutan hela tiden och har det hänt dig att du har behövt ta den?

 2. Jag tycker du ska ringa dit. Känns bättre då man vet exakt hur man ska göra vid ev allergireaktion. Jag har inte epipen för bi allergi, så angående andnöd kan jag ej svara. På allergimottagningen kan de göra ett test på dig för att se exakt hur du reagerar vid bistick.

  Man kan även där få såkallad sensibillisering mot bin.

  Jag har ALLTID med mig epipen i handväskan. Har varit tvungen att använt den vid några tillfällen.

 3. å jobbigt ,men skönt du kollat upp, var detta ditt första getingstick?
  Dom säger ju tu att första ggr inte är ”farligt” men sen när man fått ”giftet” i sig så kan nästa gång bli att man behöver antihistamin.

  haha Ang N så är det väl nu man börjar bli pinsam, kommer mera o mera i den åldern ;) ; )
  Tur det försvinner snabbt på snapen ;)
  Trevlig Onsdagskväll ;)

  1. Har fått getingstick tidigare men lääääänge sedan och inte mått dåligt alls av de eller reagerat som jag gjorde nu men kanske är det så att det är ”farligt” vid nästa tillfälle för kanske att allergien utvecklats med åren? Är så dåligt insatt i sådant här men om jag skall ha allt det med mig i väskan är det nog av en orsak =)

   Hahaha! Sant, bullen försvann på snapen =) Glömde att bilderna ligger där bara i ett dygn =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *