Sofias Änglar …

För några år sedan träffade jag en kille som var en av de som hade hand om förhören med den hemska pappan som mördade sina egna barn genom att låsa in barnen och tända eld på huset där de låg och sov för att direkt efter skicka ett sms till mamman med orden ”Hämnden är ljuv … ”. De 2 små killarna dog medan den lilla tjejen lyckades ta sig ut för att försöka tillkalla hjälp då hon själv inte lyckades rädda sina små syskon.

lottapuff

Tror att alla som läste om fallet kunde inte annat än att chockas och förfaras över det ofattbara, över den med fruktansvärda ondskan, över att en pappa kan hata någon så mycket att han dödar sina egna barn för den där hämndens skull. Om målet var just det kan man inte annat än att erkänna att han lyckades.

Ikväll tittade Nicole och jag, i soffan kramades, på reprisen på ”Sofias änglar” där de åker till just det huset i Norrland som mamman och dottern flyttade till för att försöka finna lugnet och åter någon slags balans i livet för att försöka blicka framåt trots sorgen och saknaden.

Det som var väldigt tydligt under programmets gång var den lilla tjejens undvikande ögonkontakt och hennes tomma blick.

Familjen verkar ha fått hjälp från flera håll men hur hjälper man en liten flicka som har sett sina små bröder dö utan att kunna hjälpa de och hur kan hon komma över insikten att hennes egna pappa (den som tillsammans med mamma skall stå för tryggheten) har försökt döda henne genom att låsa in henne och de andra barnen, tända eld på huset och kallt bara åka därifrån?

Om jag minns rätt fick min vän tom. en teckning av den där lilla flickan… Efter att ha sett programmet var jag bara tvungen att skicka iväg ett meddelande för att fråga om pappan har mordhotats av andra fångar då även i ett fängelse finns det brott man aldrig få begå och mycket riktigt fick jag svaret att han sitter i isoleringscell men så skickade han länken till DENNA artikel och vad skall man säga?

Har han fått permission? Har nog bara tidigare läst artiklar kring det brott han så hemskt gjorde gjorde sig skyldig till men direkt går även mina tankar till ”vad har han själv blivit utsatt till” för att sakna den där viktiga egenskapen som empati är, för att göra sig skyldig till det mest fasansfulla brottet man kan begå?

Har du missat ”Sofias änglar” sök upp programmet för mammans budskap är just den styrka vi människor har oavsett hur djupt nere vi är vid olika tillfällen i livet.

Nu är jag på jobbet och skall förbereda inför öppning <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *