Choklad mousse gjord på advokado …

Kanske för att jag är rätt så dålig på att använda ugnen så gillar jag kall mat, ni vet sådan som inte kräver allt för komplicerade recept där degen/maten glöms bort i ugnen eller tas av mig ut allt för tidigt så att den inte ens är färdig.

Vill du ha en enkel men raw food nyttig dessert kommer här en god choklad mousse som du gör på nyttig advokado.

Gjorde den efter jobbet på typ 3-4 minuter.

Ingredienser:

1 stor mogen advokad, 4 msk cacao pulver, 1 msk lucuma, 1 msk kokossmör, 1 eller 2 tsk agave honung, nötter & kokosflingor som gardering.

Mixa enkelt & noggrant alla ingredienser, ställ moussen i kylskåpet i ca 1 timma, strö över pinjenötter eller vilka nötter du föredrar och mumsa i dig något som gör att du får sötsuget tillfredsställt samtidigt som du inte behöver känna det där dåliga samvetet över att ha ätit en massa onyttigheter.

IMG_5722

IMG_5726

Imorse körde jag nämligen lite intervallträning med en väninna så ville inte förstöra min lilla träning genom att stoppa i mig en bulle eller dylikt. Detta kändes som ett trevligt alternativt som jag åt bara några tsk av då den är så mättsam och därför ett alldeles perfekt tips på något sött <3

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *