När en onödig present/köp kan vara en ren investering …

Igår kväll satt jag och pratade med vänner och då dök samtalsämnet ”presenter” upp och gjorde mig skyldig till en stor generalisering gentemot en manlig vän då jag påstod med troligtvis bestämd ton att man som kvinna önskar få i present det där onödiga prylen av sin partner mer än något köksredskap eller verktygslåda (nämligen fått båda i present).

Att jag sa ”man” menade han dock är fel då det jag påstår i ordet är att alla kvinnor skulle tänka som mig i den frågan. Hmmmm … Log =)

Påstod ytterligare att den där onödiga presenten som man skulle aldrig gå och köpa till sig själv då man måste prioritera helt andra utgifter skall vara vackert inslaget … Det är nämligen så att varken vertygslådan eller mixern var det och kanske tur det =)

Ni hör ju … Jag vet att jag låter otroligt ytlig i mina önskemål över vad JAG anser vara trevliga presenter att öppna (helst inslagna i vackert presentpapper med en vacker bred rosett) och får väl då erkänna att jag är just det men för mig är just det onödiga det jag önskar mig mest.

Just pga. min generalisering så är jag faktiskt lite nyfiken att höra om jag är den enda kvinnan som har sådana önskemål gällande presenter från någon man träffar eller är det som en av mina vänner påstod att det är minst lika många kvinnor som skulle bli överlyckliga över en icke inslagen mixer?

Kom gärna med din åsikt om du har en minut över för att slänga en kommentar här i inkorgen <3

Och om något onödigt man önskar sig även visar sig vara den perfekta investeringen, kan då även en praktisk lagd man som tänker ”ekonomi” se fördelarna då? =)

Läs nu med glimten i ögat men HÄR finner du den intressanta artikeln som just påstår detta och just den där Chanel väskan (gärna i svart & guld dock) skulle jag definitivt bli väldigt glad för =)

82a1f197e77bd9d2c264cacdb54e580a

Från länkade artikel:

Väskornas pris steg med nästan 150 procent under de 20 efterföljande åren, och låg på 2.850 dollar, alltså nästan 23.500 kronor, 2010.

Den kraftiga värdeökningen har dock inte slutat där. Sedan dess har priset lyft till 4.900 dollar, eller drygt 40.000 kronor. På bara sex år handlar det alltså om en värdeökning om 72 procent.

 Värdemässigt har väskorna med andra ord utklassat Stockholmsbörsens OMXSPI-index, som klättrat med drygt 41 procent sedan den 17 juni 2010. De har även presterat bättre än såväl det breda amerikanska börsindexet S&P 500 som landets bostadsmarknad. Väskornas värde väntas dessutom fortsätta stiga under 2016, enligt Baghunter.

<3

 

 

9 thoughts on “När en onödig present/köp kan vara en ren investering …

 1. Håller med dig!den onödiga presenten är den bästa presenten, så kan man köpa den tråkiga själv! Sen uppskattar jag alltid kläder eller pengar till kläder, el smycken el väskor, en mixer njae. Men det kanske bara är jag!

 2. Det finns många män som skulle byta sin bruksbil mot en lyxbil, vi pratar ju om stora pengar då.
  Har hört ett antal män raljera över priser på väskor som kvinnor önskar sig och sen i nästa andetag prata om att byta bil och lägga mycket pengar där.
  Den investeringen brukar ju sjunka bara bilen är uttagen ur bilhallen, hade kanske varit bättre med några väskor, ha ha.

  1. Det är verkligen intressant det där med bilar för en lyxigare bil minskar i värde mycket mer än en Chanel väska (som tom. ökar i värde) eller den där lilla diamanten =) Herregud vad ytligt det låter men det är det som är så kul att få och det står jag för <3

  2. Men får man mer pengar gör en begagnad Chanel än vad den köptes för?. Man kan annars skaffa höns och ge ägg från trädgården direkt, haha Det är sant, har fått det och det var ju lite ovanligt……

  3. Ja, Katja det verkar så att man kan tjäna pengar på vissa märkesväskor =) Har du fått höns eller har du fått en väska? =) Fick du några höns så får man ju ändå ge en plus för fantasin, aldrig hört någon som har fått en/några =)

 3. Kanske beror på att kvinnor och män tycker om olika saker köper ju hellre en dyr bil än en dyr väska men kan förstå om kvinnor hellre vill ha en dyr väska .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *