En mysig söndag i Örebro …

Godmorgon denna måndag från Örebro <3

IMG_1114

Min väninna Linda har precis åkt till jobbet för som ni  kanske vet så får man inget CSN lån under sommar månaderna vilket medför att man måste jobba för att helt enkelt försörja sig.  Linda började plugga till personalvetare för strax över 1 år sedan och är 42 nu. Detta bevisar att det aldrig är för sent att ta tag i sin framtid och om 1 1/2 år är hon färdigutbildad och kan söka de där jobben som hon aldrig hade kunnat söka till utan den utbildning som hon läser till.

En investering på 3 år med allt det som rör studietiden till men så viktigt att göra det då vi idag skall ändå jobba i minst 20 år till.

Då vi båda är just intresserade av psykologi och sociologi så kan vi sitta länge och diskutera beteenden, relationer och allt som har med människan att göra.

Detta innebär självklart också  att man är medveten om sina egna brister och att man vet med sig om sina egna misstag under vissa perioder i livet. Introspektion är viktig men så inser man också hur lite av den kunskapen andra har, hur lätt andra fastnar i gamla känslor, hur andra anklagar till någon bitterhet medan de som är bittra är just de som formulerar anklagelserna.

Intressant det där …

Lika intressant är hur vissa lägger ut citat om karma medan de kanske själva borde ställa sig den där berömda frågan till sig själva ”vad har jag själv gjort för att alla de vänner som en gång fanns i mitt liv inte längre finns?” De personer de hänvisar i sin karma filosofi kanske själva har blivit svikna, besvikna och sårade för den vänskapen de trodde byggde på tillit och äkthet och det är därför inte alls märkligt att de lyser med sin frånvaro idag.

Vi älskar helt enkelt att samtala och vi gillar nog att vi båda säger vad vi själva tycker i diverse olika frågor som rör varandra. Raka och obekväma sanningar kanske men så får man då även höra vad en vän verkligen tycker för i min värld finns inget värre än sådana som alltid håller med och instämmer när de egentligen inte gör.

I vilket fall är Linda nu på jobbet och jag ligger i sängen och bloggar denna lediga måndag från butiken.

Har ni förresten varit i Örebro? Direkt efter att Linda mötte upp mig på stationen igår tog vi en kaffe i centrum och så gick vi till slottet för att vara lite små kulturella en vanlig solig söndag.

IMG_4820

IMG_4830

Fina Linda <3

IMG_4852

IMG_4849

IMG_4836

Det är en ganska märklig känsla att titta på sådana byggnader och tänka på vad som har historiskt försiggått bakom dessa väggar.

IMG_4872

Hade tänkt ta bilder även inne i slottet med min systemkamera MEN jag kanske borde sätta mig med instruktionsboken och en gång för alla lära mig alla finesser i den för som ni ser så räcker det med en bild… I övriga syns inte ens den lilla ljuset som ändå finns med på denna bild =)

IMG_4874

Vi hittade dock ut tack & lov =)

IMG_4878

IMG_4871

Vi åkte till Lindas bostad där vi kokade lite kaffe och förberedde oss för några timmar i solen.

IMG_4894

Fick låna Lindas sköna shorts och bytte om efter att ha spritt ut resväska och kläder =)

SXGL9887

Kaffe, sol och grönska <3

IMG_1061

Vi bara njöt i ett par timmar för att sedan känna att vi blev lite lite små hungriga då vi faktiskt inte hade ätit något.

Vi cyklade till centrum där vi åt en god tonfisk på restaurang Sorella.

IMG_4926

IMG_4919

När vi kände oss klara och mätta cyklade vi hem igen för att titta på matchen i pyjamas … Vi hade tänkt sitta och titta på den på Sorella men då vi kom dit lite tidigare så ”orkade” vi inte stanna kvar och bestämde oss för den där bekvämligheten som faktiskt fanns hemma hos Linda.

Från soffan i Örebro tittade vi på EM finalen i fotboll mellan Frankrike och Portugal.

Jag höll på Frankrike MEN i förlängning vann Portugal vilket dock var inte heller så dumt då glädjen i laget var stor och jag kunde inte annat än att glädjas med det oväntade resultatet som dock gjorde utgången extra rolig för den vinnande och otippade laget.

Lite från gårdagens mysiga söndag <3

Nu skall jag svara lite på mail och faktiskt bara ligga här i sängen och läsa lite nyheter. Har du någon blogg du kan rekommendera så tipsa mig gärna, så dålig på att läsa bloggar …

Vid 16 skall vi sedan åka till Stockholm för att titta lite på Tarzan =)

26 thoughts on “En mysig söndag i Örebro …

 1. Håller med dig, bland det värsta som finns är människor som alltid bara håller med och inte vågar säga vad de tycker. Vad gäller karma så är detta passande mot det du skriver: People who create their own drama deserve their own karma. Och denna är bra: Snälla flickor kommer till himmelen, de stygga kan komma hur långt de vill…men i slutet vill alla ändå till himmelen. Bästa bloggarna är, förutom din, PW, Johanna Toftby, H o M Graaf..men dessa kände du såklar till hehe..Blondinbella och Montazami är trevliga också. Ha så kul i Stockholm!

 2. Så jäkla onödigt att ge dig in i den konflikten mer än nödvändigt…smutskastning i kommentarer och bloggar…inte det vi bloggläsare vill läsa. Men det är ju din blogg så du skriver så klart vad du vill….men jag trodde verkligen du kunde hålla dig utanför detta…

  1. Först och främst så smutskastar jag INGEN då jag nämner inga personer med namn men förklarar min syn på fenomenet att ”inga vänner ställer upp” kan vara av en anledning (och det är inte heller ngn smutskastning). Linda och jag satt och pratade om hur lite andra personer vet när de tolkar en situation då vi båda har fått göra övningar kring detta i ämnet psykologi och självklart blev det att vi relaterade våra reflektioner till våra egna erfarenheter och vänskaper. Avslutningsvis tycker jag självfallet att man ställer upp när ens vän finner sig i en livskris, ingen snack om saken men då måste man vara just vänner. Detta är generella tankar kring hur vi människor tolkar utifrån det vi tror utan att alltid veta och definitivt ingen smutskastning som du vill tro … Just det ordet har en helt annan innebörd mig veterligen…

 3. Intressant inlägg. Viktiga tankar att fundera över och jag upplever det du skriver som väldigt neutralt.
  Så bra ordspråk Eva skrev om snälla flickor:)

  1. Tycker också att jag tänker generellt men självklart har jag i åtankarna sådana relationer/vänskaper som jag själv har erfarit av, inget märkligt i det alls …<3

  2. Tycker inte heller att du smutskastar, du skiver neutralt…det är intressant med psykologi och att läsa om psykopatiska drag och sånt…

 4. Intressanta tankar … Har man inga vänner alls vid sin sida i en livskris ska man kanske titta sig själv i spegeln. Lägga ut karma blir ju pinsamt….

  1. Det verkar vara ett ord som används flitigt och jag funderade kring ordet … Har själv inte använt det riktat mot ngn just idag =) och jag håller med dig. Inflation i ordet … Många av de du dock kallar B-bloggare försörjer sig dock på sin blogg så kanske att de då är A-bloggare? Eller vad tror du? När är man A och inte B och varför läser du något som är B? =) Kram

 5. Hej! Tycker det är så tråkigt att se hur ni mobbar ut en person och verkligen bidrar till näthat. Alla vet här inne att du menar My. Och ni mobbar henne skulle jag vilja säga. Vi är inte korkade vi bloggläsare. Bara för att du inte nämner några namn tror du inte vi fattar vem du menar??? Och Magdalena bidrar till mobbing här och där, senast idag då hon prompt måste lägga ut bild på att hon minsan var i Sigtuna och mös, hon visste mycket väl att My kom hem ensam och knäckt igår. Snacka om riktad utfrysning och mobbing. Och Johanna T njuter och drar nytta av My Martens utsatthet! Sätter direkt massa hjärtan på Grafs insta. Bara för att visa att nu är minsann vi vänner. Nej heja My, ser att du har fina vänner kvar iaf <3. Alla er andra bloggare avföljer jag härmed. JT avföljde jag för länge sen. Mer kärlek mindre hat <3

  1. Hej Mari, det My går igenom är otroligt tråkigt (har varit i liknande situation och vet ungefär hur hon känner). Hade vi idag varit vänner så hade jag självklart funnits där och stöttat med det lilla man kan stötta med men vi är inte där idag och det är pga. av att jag själv blev sviken. Ibland gör vänner något som sårar och då är det svårt att hitta tillbaka så det handlar INTE om mobbning om att man inte finns där men bara och enbart att vi inte har träffats som vänner sedan 1 år tillbaka. Jag väljer i min blogg att inte gå ut med namn, det är ett val jag gör då att skriva en kritik med namn blir så mycket mer. Om du drar slutsatsen att jag menade My så skulle jag ändå vilja veta var du ser ”mobbningen” i det jag skrev? Verkligen bara nyfiken då det jag undrade är varför man lägger ut ett citat om karma om det nu är så att de personerna som de raderna är riktade mot egentligen har tagit avstånd inte för att mobba eller vara elaka men för att de har fått nog av sina egna personliga anledningar som ni läsare inte vet något alls om? Detta menar jag som en generell fenomen då vi ofta använder det ordet lite väl mycket och ofta men kanske att vi ibland borde tänka på vad vi själva har gjort (och jag inkluderar mig själv skall du veta i detta). Är den tanken en mobbning tycker du? Jag lider med My för det hon går igenom som sagt (då jag har också har kursat och är själv) men hon är ung, har en otrolig erfarenhet i att ha drivit eget i 10 år och även i att ha kursat, hon är rolig och vacker och även om hon inte ser det idag så kanske hon får helt nya möjligheter … Det tar dock ett tag att inse det för det är viktigt och förståeligt att sörja ett tag. Om Magdalena skriver att hon är i Sigtuna ser jag det definitivt inte som en mobbning då hon har all rätt i världen att skriva i sin blogg att hon är hos sin syster och när det gäller Johanna så tycker jag nog att hon om någon fick utstå mobbning i att offentligt i tre inlägg med sitt efternamn som rubrik få slängd för alla läsare vad hon nu må ha sagt och gjort … Tänk om alla de som inte gillar dig skulle skriva det offentligt på sina instagram och fb sidor… Det tyckte jag var ett slag under bältet för har man problem med varandra så använder man inte en blogg för att upplysa att man har fått nog… Avlsutningsvis tycker jag inte att man skall använda ordet mobbning när det inte handlar om det men jag personligen har mina egna anledningar att inte finnas som vän då jag inte har varit det sedan 1 år tillbaka. Att läsa bloggar speciellt när det blir sådant här tjafs är inte alltid lätt då ni som läser får favoriter och läser och tolkar utifrån det men man skall vara medveten om att allt är kanske inte alltid som det ser ut att vara och det gäller oss alla <3 Mer kärlek mindre hat, absolut … Bara även detta inkluderar oss alla =)

  2. Mari. ”Johanna T njuter av Mys utsatthet? Sätter direkt massa hjärtan på Magdalena Graafs instagam?”

   Allvarligt talat? Ska jag dumpa allt vad som egentligen hänt i ett blogginlägg? Nej. Jag skulle ALDRIG hänga ut någon offentligt. Maggan har jag känt flera år, både jag och min Janne skriver ofta hos henne. Vad är problemet med att jag skriver hjärtan? Vad vet du och varför drar du direkt slutsatser som innebär att allt handlar om näthat mot My?

   Börjar blir jävligt lack på all denna falskhet nu. Alla bloggare som du pratar om vet vad som har hänt med var och en av dom.
   Sluta babbla om mobbning. Ingen mobbar någon men alla har nog sina egna anledningar till varför de inte finns där idag för henne och behöver inte någon flockledare som någon kommenterade. Begriper inte riktigt vad vissa läsare tror.
   Ta reda på sanningen istället så tror jag du också skulle förstå.

 6. Då är så jäkla falsk Michela, du säger att du inte nämner namn…men det är ju såååå uppenbart att det handlar om My och att du valt sida. Så sorgligt att du inte bara kunde låta blir att lägga upp detta….varför inte bara hålla sig utanför och visa dig neutral mot dina läsare? Jag tror faktiskt att du vunnit på det. Att du sedan tar JT s parti i det hela, det fattar vi ju, eftersom ni är vänner. Inga problem med det…men att ge dig in i konflikten med ett inlägg som är direkt riktat mot My (även om du inte nämner några namn) där gick du över gränsen. Ingen av oss vet så klart va detta handlar om egentligen (bakom kulisserna) vi har ju bara fått läsa det som står på era respektive bloggar. Men att du spär på detta genom att lägga ut ovan inlägg, gör att du sjunker sååå lågt i mångas ögon. Det hade varit bättre att hålla tyst! Punkt slut!

  1. Inlägget som du tydligt kan läsa här ovan handlar om min dag i Örebro och om ett samtal med en väninna där vi diskuterade olika fenomen som karma som många lägger ut på sina fb sidor. Att vissa av er kopplar det till My är ju en tolkning oavsett om det är sant eller inte men ingen mobbning i orden alls eller i inlägget så tror nog att ni förstorar upp något väldigt mycket för att själva skapa en slags drama i bloggen.
   Min tanke var däremot inte att sätta igång något så stort men mer att man själv funderar lite över sitt eget ansvar i vissa situationer innan man lägger ut de där berömda ”ge igen” citaten … DET var däremot vad jag trodde att jag hade fått fram och om någon tar illa vid sig för mina tankar så får jag helt enkelt be om ursäkt … Definitivt ingen mobbning och att anklagas för det är inte alls roligt … Nu jobb och önskar dig en trevlig dag!

 7. Jag tycker också att det är lågt att, dåligt maskerat till ”vissa”, insinuera till Mys bild. Det ger inte ett intryck av en, inom psykologi, välutbildad kvinna utan är mer ett skvallrigt och elakt uttalande i mina ögon. Att inte säga är att hålla med. Ha en bra dag.

  1. Önskar dig också en bra dag Eva men får nog plugga på lite till då vi har nog inte alls samma definition på näthat och mobbning. Tycker dock att insinuationen om att min tankeställare skulle vara det är just det men det är som din min egen tolkning… Min värld kretsar nämligen inte på att mobba någon, har bättre saker för mig som tar min tid och som är definitivt viktigare för mig.
   Har under några år varit en väldigt nära vän av den personen ni håller om och har fantastiska roliga minnen med henne men detta tar inte bort att hon som många andra av oss borde reflektera lite över sitt eget agerande och om detta kallas för mobbning så får jag nog gå på SFI … Kram

  2. Michela det verkar som att det enda som kan få folk att sluta kalla dig och andra för mobbare är att verkligen berätta vad någon gjort som fått flera att avsluta vänskapen. Det är verkligen helt sjukt att du och flera anses mobba då INGEN av er, mig veterligen, har skrivit ett endaste ont ord om den de värnar om, inte heller har ni skrivit ut något om vad hon gjort er.. DET hade väl isåfall varit att mobba om ni skrivit ut elakheter el skvaller MEN det har ni ju INTE gjort, att du skriver och försöker förklara lite fint är inte att mobba och inte har M eller J mobbat heller vad jag kan se. Men det verkar vara det enda att göra att berätta så dessa människor förstår…men men som jag skrev längre ner… Fortsätt skriva och tänka som du gör Michela, du är ingen mobbare och du har inte gjort något fel. / en annan Eva

 8. Din ursäkt är godtagen. Hoppas att du förstår hur folk tolkar det, och att du tänker dig för nästa gång.
  Att inte skriva ut något namn är väldigt klokt. Sådant gillas inte, från någon sida. Man vet aldrig vad som egentligen hänt, och man ska inte döma utan att höra bådas versioner såklart. Men att du då ”lägger dig i” genom och sätta detta på din blogg, när alla fattar vad du menar underförstått är riktigt dålig stil. Det borde du förstå. Men – alla kan göra fel och din ursäkt är godtagen från min sida, även om du såklart inte hade behövt det. Du ansvarar ju själv för vad du skriver. Jag ville bara få dig att tänka till hur du uppfattas….för just med sådana inlägg gör det inte till det bättre i alla fall. Ha en fortsatt bra dag!

  1. Vill bara att du skall veta att jag inte ”lägger mig i” alls… Mina reflektioner har med saker som har riktats mot mig men alltid nyttigt att höra hur lätt man misstolkar ord som inte alls har en elak ton. Vi ansvarar så klart alltid för vad vi skriver och så även jag i detta inlägg som verkar ha upprört vissa. Well, done is done och jag får fortsätta reflektera, tycka och prata om mänskliga relationer med mina vänner istället =) Detsamma till dig!

 9. Herregud vad är det med folk!? Skulle Michela vara falsk för att hon försöker förklara saker..Nej inte det minsta falskt, lågt eller elakt. Maris inlägg var bland det sjukaste och mest korkade jag läst! På vilket sätt mobbar de och på vilket sätt bidrar de till näthat?? På vilket sätt skulle JT kunna dra nytta av andras eventuella ovänskap el situation? Nej hon får knappast någon nytta, tvärtom har hon ju fått mycket skit tyvärr..och vad har hon att göra med om andra ev är ovänner?? ..Och skulle Magdalena mobba för att hon visar bild på att hon är i sigtuna hos syster och myser?? ööh..o vad vet du om hon visste att My kom hem ensam hmm…sjuka anklagelser! Carolin; Vem är det Egentligen som spär på?? Varför är det okej att vissa lägger ut inlägg riktade mot personer men andra får Inte göra det?? Alla borde väl ha rätt att försvara sig iaf. Jättemärkligt hur ni tänker och att saker kan vara så svårt att förstå…men men cant argue with stupid and cant win over…

 10. Jag anser att ditt inlägg och ord Michela är neutralt skrivna och man måste nog följa My för att ens tro att den där tankeställaren kan eller skulle vara riktad mot henne.
  Jag har läst Mys blogg innan men gör inte längre det så den kopplingen som många gör gjorde inte jag alls vilket är något som de som kommenterat spydigt borde tänka på. Nu tack vore deras kommentarer där hennes namn dyker upp så vet vi andra något som vi kanske inte ens var intresserade av.
  Fortsätt tänka och fundera Michela, du är verkligen ingen mobbare för det.
  Till er andra, hur orkar ni?

 11. Blir bara patetiskt alltihop här inne.
  Magdalena G har ju blivit illa behandlad, fattar alla läsare utan att ens någon skriver. Inte konstigt ingen finns kvar….
  Tänk efter före innan man kastar ur sig karma.

 12. <3 tänk om alla bara kunde vara snälla mot varann <3. Jag skrev mitt inlägg för jag tycker så fruktansvärt synd om My nu, hon verkar så otroligt nere. Och så såg jag ditt inlägg som JAG tyckte va riktat rakt mot henne och blev så besviken. Inte en till tänkte jag. Jag vet nada om vad som hänt. Men när "utfrysning" känns hela vägen genom datorn och cyberspace då är det illa. Hoppas ni alla mår bra och önskar er en trevlig sommar!

  1. Mari, mina ord oavsett om de gällde My eller inte innehöll absolut ingenting som skulle kunna gå under benämningen mobbning eller kränkande ord. Att påstå att ngn och alla vi andra stannar upp och rannsakar lite sig själv/oss själva är definitivt inget som borde få igång en massa kommentarer av det slaget som det gjorde men så finns även sådana ”spökkommentarer” har jag lärt mig det senaste som är kommentarer som ngn som känner ngn skriver för att just få igång det som skedde här.
   Önskar dig också en trevlig sommar <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *