En jorden rundresa för en elefant …

Sitter just nu och läser il Corriera della Sera på nätet då flera italienare dog i den tragiska massakern i Dacca.

Finner inga ord för den barbariska tortyren som de utsatte västerlänningarna för vars enda skyldighet var att de inte kunde citera Koranen …

Bland alla nyheter som får mig att tappa trösten för hur vi människor är kapabla att bete oss  såg jag dock en artikel  som fick mig att le efter att ha förfasas av tidigare news.

Då jag tror att vi behöver matas även med det gulliga i livet så delar jag med mig av denna enkla nyhet som dock fick sin plats bland de tyngre sensationshändelserna.

De flesta barn har ett favorit gosedjur, ni vet den som följer överallt och som man ej får glömma då konsekvenserna blir ett ledsen barn som förlorar ”låtsas kompisen” och/eller den tryggheten som den kanske ger.

Detta fick erfara de italienska föräldrarna till barnet vars lilla elefant försvann spårlöst med sonens stora sorg.

elefantino_1467475245874_MGZOOM

Föräldrarna bestämmer sig  dock för att berätta för sonen att den lilla elefanten har åkt iväg på en jorden rundresa.

I barnens värld är det fortfarande så att man så gärna vill tro på den magiska världen, på Tomten och på den magiska trollspön så därför blir historien om en resa trovärdig för den lille pojken som saknar sin elefant och vars enda tröst är att kompisen har det roligt.

Det som händer sen är att en vän till familjen bestämmer sig för att lägga ut följande ord på sina sociala medier ”Sonen till vänner har tappat bort sin favorit leksak och föräldrarna har berättat för honom att han är ute och reser runt världens alla hörn. Skulle ni vilja dela med er av bilderna från hans resa?” 

Det dröjer inte många timmar innan nätets solidaritet visar sig från sin bästa sida och en underbar photoshop tävling startar där den borttappade elefanten blir föremål för mängder av retuscherade bilder.

Bilder från Venezia med den lilla elefanten som sitter i en gondol sprids för att sedan följas av flera andra.

elefante_venezia_MGZOOM

Vi får följa honom när han dyker bland sköldpaddor.

elefante_tartarughe_MGZOOM

När han rider på elefanter i Indien.

elefante_india_MGZOOM

När han åker till Frihetsgudinnan i NY.

elefante_statua_libertà_MGZOOM

När han åker till Norge.

elefante_Norvegia_MGZOOM

Bilder från världens hörn strömmar in från olika platser för att slutligen även visa att den lilla elefanten är lite före vår tid, lite mer nyfiken än de flesta och bestämmer sig för att även besöka månen.

elefante_luna_MGZOOM

Vilken äventyrare han är och helt plötsligt inser jag att även jag vill tro på att denna fantastiska resa är på riktigt <3

Vissa av oss vill nämligen fortfarande tro eller bara få leva i den där lilla bubblan som en låtsas värld kan innefatta …

Bilderna är tagna HÄR. där du även kan se flera bilder från resan =)

2 thoughts on “En jorden rundresa för en elefant …

  1. Helt underbart och det finns många onda människor i världen men absolut många många fler snälla och goda människor och det lilla barnets gosedjur är väl ett bevis på att godheten finns och vi vill ju att den ska segra eller hur .. man fick en tår i ögat av det .. det var fint Michela och ha en skön söndag och en bra o skön sommar .

    Kram G

    1. Ja, man hoppas att det goda vinner men hemska händelser känns mer och mer som en vardag… Tack detsamma, nu tittar vi på EM och kanske hoppas att otippade Island vinner? =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *