Att summera ihop 3 dagar i London …

Nu när semestertiden är här och sociala medier fylls med allt kul ALLA ANDRA verkar ha råd med och hinna med så kryper sig fram det där ”dåliga samvete” över att inte själv kunna ha råd att ta sitt barn på den där semesterresan som vi själva tror att alla andra barn får åka på eller så handlar det om ren avundsjuka från sitt eget jag om att själv vilja.

Tänkte därför summera vad de där fasta kostnaderna blev för vår trip i London ifall att du känner att det skulle vara ett alternativ som du kan tänka dig. Min väninna Linda bokade sin och dotterns flygbiljetter (genom Ryanair) veckan före mig och gav för 2 biljetter samt 1 resväska att checka in 800:- + 500:- = tot. 1300:- medan jag betalade för mig och Nicole 1400:- + 500:- = tot. 1900:- vilket man får säga är ett billigt pris för 2 personer.

Åker man dock med Ryanair får man tänka på att allt extra tillkommer så printa ut dina biljetter själv, annars kommer den mindre roliga överraskningen om att det blir en extra kostnad på 400-500:- om personalen på plats måste göra detta. Onödigt att påbörja en resa med den där tråkiga kostnaden som inte låg i ramen för budgeten.

Framme i London måste man ta sig till London centrum vilket kostade oss ca 400:- /pp (dock en tur och retur biljett som gällde även när vi skulle resa hem.

Vårt rum för 4 personer (på 3 stjärnigt hotel) kostade 600:-/pp/per natt så totalen för 2 nätter för mig och Nicole med resa och hotel samt transfer till centrum blev 5500:-

Bild från Green Park <3

IMG_1352-980x653

Jag har dock även lärt mig med åren att ”allt annat” har en förmåga att bli dyrt men de kostnaderna kan man anpassa efter sin egen plånbok.

Den där stunden i Hyde Park sittandes på gräset i solen med en dricka och med den billiga men alltid underbara underhållningen om att titta på folk är faktiskt gratis och en underskattad sådan och vill man inte gå på musikal då biljetterna är dyra så bjuds det på musik lite överallt på gatorna så stanna upp, lyssna och njut …

I år skall Nicole åka 2 veckor med sin pappa och familj till Grekland i mitten på augusti så jag vet att hon får den där underbara sköna solsemestern som hon så gärna vill ha så tyckte att detta blev ett underbart komplement för henne att göra.

Bara ett litet tips från oss som uppskattade detta.

Själv skulle jag till Grekland i slutet på augusti men min väninna har fått förhinder just då så skall se vad jag skall hitta på … Ingen stress från min sida då jag har min Montana resa att se fram emot i mitten på oktober <3

En timma kvar så skall även jag ta helg <3

 

9 thoughts on “Att summera ihop 3 dagar i London …

 1. Hej!
  Första gången jag kommenterar men jag surfar in på din blogg varje dag! Tack för en inspirerande blogg! Och tack för dina Londontips! Jag & dotterna ska snart till London och det är hennes förstahandsval : )

  1. Tack snälla Maria för att du lämnar en kommentar för visst känns det som att jag får veta lite lite om er också när man får en kommentar =)
   Ta de till Primark om du vill sätta dig och vila någonstans i närheten, de kommer att älska den där shoppingen där man får en massa för pengarna och både Linda och jag köpte oss var sitt nattlinne i flanell och invigde de samma kväll. Bra kvalité för 8 pund =)

 2. vilken vacker bild på dej i parken. alltid lika kul o komma in på din blogg, man blir alltid glad när man fått se en ny bild på dej och du värkar vara en fantastisk tjej o snäll mamma.

 3. Hej, ni verkar haft det supermysigt i London. Jag har själv varit där med min dotter på en mamma-dotter resa. Mycket primark blev det, men också lite kultur. Inte för att vara elak eller liknande men måste kommentera ditt ordval om dåligt samvete för du inte har råd att ta med henne på solresa. Jag uppfattar ifrån din blogg att du är ute och reser en hel del, samt att naglar, hår, botox mm.m kostar en hel del. Du är med all rätt värd allt av det jag nämner för du jobbar och sliter för din lön och man måste unna sig för att orka fortsätta kämpa. Det jag tänker bara är att säga att du inte har råd känns fel utan mer att det handlar om prioriteringar man vill göra. Nu tycker jag verkligen att du ger Nicole mer än hon behöver med både kärlek, tid och saker/resor mm så än en gång allt detta bara en reflektion av mina tankar om ordval. Önskar dig, knut och Nicole en underbar sommar.
  Än en gång snälla ta detta på rätt sätt.
  Kram

  1. Hej Pernilla, nej, du behöver definitivt inte ursäkta dig för att du frågar om mitt dåliga samvete som du kanske inte får ihop utifrån bilderna jag lägger ut eller inläggen här i bloggen men någon resa jag har gjort har varit i sällskap med ngn som har bjudit mig då vi har träffats en längre period eller så har det varit jobb relaterade sådana som Köpenhamn alltid är 2 ggr/året. För mig som jobbar själv i butiken handlar det om att jag inte har råd att stänga ett par veckor, knappast en vecka för all del, för att kunna åka iväg på en semester. Även det är någon slags ”ha inte råd” problem i mitt fall.
   Menade i inlägget även mer som något generellt, som ett tips på en semester att göra som inte behöver kosta skjortan om man inte har ”råd” då semestrar är verkligen inget som är speciellt billigt idag.
   Du har verkligen rätt i att skriva att det mesta handlar om prioriteringar i livet, visst är det så men ibland är åtminstone jag sådan att jag hade önskat kunna prioritera lite allt =) om du förstår vad jag menar för man vill gärna göra tjejresan med kompisen men så vill man alltid unna sig och sitt barn en gemensam sådan för att kunna umgås tillsammans under lediga dagar. Hoppas att även du förstår vad jag menar <3
   Ha en underbar söndag, Nicole ligger och sover och Knut har varit ute på en promenad nu så skall njuta av en god juice och börja lite städning här hemma…
   Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *