Den digitala drogen …

Igår låg den i min brevlådan …

IMG_4271

Ni vet den där boken som kommer med all sannolikhet att få en att reflektera över hanteringen av den digitala världen som är ens vardag och som för många har tagit över mer och mer av den tiden som spenderades med en verklighet med riktiga människor i verkliga miljöer.

Vad gör man egentligen direkt på morgonen? Jag erkänner, jag tar fram den där förbaskade mobilen och tittar igenom om frågor har kommit eller om något annat häpnadsväckande har inträffat i den där världen som kallas för sociala medier men som kanske är den mest asociala som finns.

Självklart dissar jag inte allt då jag själv jobbar mycket med den genom instagram, facebook och bloggen.

Det är ett sätt för mig/ett verktyg för att marknadsföra varor från butiken/webshopen men även ett sätt att skriva en mer offentlig dagbok med tidsaspekten och stressen av att lägga ut/publicera som nackdelar. Tid som självklart tas från något annat …

Jag har inte hunnit läsa mer än några sidor men direkt fångades jag av igenkänningsfaktorn men även av vetenskapen att så många har blivit beroende till den graden att förhållanden spricker, vänskaper tar slut och jobb och skola inte prioriteras.

Män och kvinnor som gömmer sig på toaletten för att kunna spela, som sjukskriver sig för att ha tid med det som har blivit ”ett måste” i deras vardag… Jag har hört väninnor tala om deras män som är besatta av allt som heter Candy Crush och olika andra spel som gör att de försvinner i tid och rum.

Sorgligt men sant … Vi har idag flera droger att brottas med och den digitala världen är en någorlunda ny sådan som finns överallt då mobiler, datorer, ipad mm. är verktyg de flesta använder sig av.

Mobilen som den nya cigaretten, hemsk tanke …

Vi alla som känner att den digitala världen upptar en hel del tid (utan att för den saken skull vara en drog i vårt fall) och som har barn som gärna sitter med sin mobil/dator/ipad borde självklart ta del av de fakta som står i boken.

Boken finner du HÄR.

vylrn8kch0zdqsbxhteg

Strax över 150 sidors läsning som jag misstänker ger insikter och sätter igång tankeprocesser om huruvida man kan förändra lite sina och barnens rutiner kring den digitala världen innan det går för långt …

HÄR kan du lyssna på bokens författare Patrik Wincent prata lite om bokens innehåll.

13094369_10153639286716270_2457078695100317613_n

Skall ta med mig boken till jobbet och lovar att återkomma med vad jag tyckte … Hinner du läsa den också så kan vi tom. ha en dialog kring den här i bloggen.

Önskar dig en skön dag för det är dags att disconnecta mig just nu från den digitala världen i en timma och connecta mig med verkligheten <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *