Tankar om att sterilisera mig …

När min dotter ringde mig på väg till skolan imorse så hörde hon på min röst att jag fortfarande sov och blev nog lite chockad själv över att min sömnlöshet hade åtminstone för natten förvandlats till en försovit mig =)

Fick snabbt hoppa in i kläderna då jag hade bestämt mysfrukost med min väninna Lizette.

Älskar de tillfällen att sitta och prata innan jobbet för lätt att man mer eller mindre lever på jobbet annars och lite annat input är bara hälsosamt … =)

Nu till något annat som jag har funderat över, jag vill nämligen sterilisera mig så min fråga är om någon av er underbara läsare har någon erfarenhet av detta?

Idag har det blivit vanligare och vanligare att männen i ett förhållande gör det då den operationen är betydligt enklare på män än kvinnor men i mitt fall blir ju detta lite svårare att jämföra då jag inte har det där fasta förhållande.

Tacksam som sagt om någon vet något om detta eller har egna erfarenheter då jag kommer troligtvis att vilja göra det.

 

3 thoughts on “Tankar om att sterilisera mig …

  1. Har inte privat erfarenhet av sterilisering. Vet att det är ett relativt sällsynt ingrepp efter att hormonspiralen blivit alltmer använd de sista 20 åren. Tänker att fertiliteten börjar avta för dig och tycker att det verkar vara onödigt att låta sterilisera dig. Några år med spiral, koppar eller hormon, som p-medel sen behöver du inte skydda dig mot graviditet längre. Räcker ofta med kondom också när fertiliteten inte är på topp (24 års ålder är optimalt, sen går det utför…). Har ju också fördelen med skydd mot könssjukdomar.

    1. Du har nog en poäng i att snart är man ändå inte fertil men vill ändå inte ta risken och kondom känns inte som ett säkert preventivmedel dessvärre även om något som borde användas som skydd mot könssjukdomar =) Skall ringa dock och kolla och tycker de att jag är för gammal så får jag acceptera det även om det är hårda ord att höra då man själv inte riktigt vill inse det =)

  2. Hej, du börjar nog närma dig klimakteriet så det är nog dumt att du riskerar att hamna där i förtid. Kör kopparspiral nåt år till istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *