Westernridning i Skephult …

Så otroligt mysigt att närma sig Skephult och Borghult och känna det där lyckoruset att få träffa människor som man gillar så.

En av de första sakerna Håkan dock sa var ”vad har du för mobil nuförtiden Michela? Få se …” och när jag tog fram den tog han den och låste in den i huset. Gnällde och hänvisade till att jag skulle ta kort under turen men inget hjälpte, nu skulle jag visst njuta själv utan att försöka förmedla det vidare. Suck =)

Har dock kommit på att vid nästa tillfälle tar jag med mig två mobiler så kan han få låsa en av de i tron att =) En gång lurar man mig men inte två =) Å andra sidan har han så rätt för man blir lätt fånge av att ta kort istället för att själva insupa det man ser och njuta av det.

Apache blev min häst för vår tur på en timma genom skog och mark.

IMG_1311

Fick låna vantar av Laila men hennes händer måste vara mini mini så de fick vila i fickan.

DSC_0780-2

Under vår ridning berättade Håkan att han var för flera flera år sedan på just samma ranch som jag skall till i oktober och att jag får vara beredd på ett riktigt äventyr då det jag skall göra är att hämta hem vilda hästar och den ridningen har ett mycket högre tempo än om jag hade valt att driva boskap.

Att vakna mitt i natten med en skallorm i tältet är inte heller något ovanligt så börjar känna att min lilla resa är verkligen något utöver det vanliga =)

Ni skulle ha sett hur vackert det var i skogen med solens strålar som lyste genom träden och den tystnaden som bara finns när man kommer ifrån det som annars kännetecknar vår värld.

När vi kom tillbaka efter även en del gallopp gick vi in till butiken som han och Laila har på gården. Man måste ringa och säga att man kommer för annars är det stängt. Laila berättade att många tycker att de borde locka mer kunder genom att använda sig av sociala medier men hennes svar fick mig att le: ”Du förstår Michela … Skulle för många komma hit skulle jag vara tvungen att jobba ännu mer och om jag skulle anställa någon så skulle själva vinsten ätas upp av den kostnaden så vi har valt att ha det på lagom nivå för att kunna göra något annat än att bara jobba”

Vissa personer förstår helt enkelt direkt att alla vi andra jagar saker genom att ge vår tid till dessa och så jobbar vi för att kunna få vara lediga istället för att välja bort lite … En liten tankeställare helt enkelt <3

Även om de inte gör mycket PR för sin verksamhet så fungerar ”mun och mun metoden” alldeles utmärkt och de har dagliga ridturer för kunniga och nybörjare samt butiken. Jag tycker att vill du göra en fantastisk utflykt ifrån stan så ringer du till Håkan och Laila och ber få komma ut. Lämna dock barn och hundar hemma för det är ingen fritidsgård ni kommer till =)

IMG_1320

IMG_1318

IMG_1325

IMG_1326

Tack Laila, Håkan och Apache för idag <3 Fick lova att komma varannan vecka för att öka på till sommaren då min bakre del behöver nu flera timmar i sadeln inför min resa till Montana.

IMG_1312

Nu är jag alltså igång med både löpning & ridning. Vad händer egentligen? =)

HÄR finner du tel. numret till Håkan och Laila om du vill boka en ridning eller besök i deras fantastiska butik…

3 thoughts on “Westernridning i Skephult …

  1. Vilket ställe dem har! Jag kan inte rida men blev helt betagen av bilderna och stämningen som verkar råda där. Det verkar vara så genuint och äkta, både människorna, omgivningen och butiken. Sånt gillar jag ☺

    1. Det är ett fantastiskt ställe, skall ta flera kort nästa gång … Lite svårt den här gången då min mobil togs ifrån mig av Håkan =) Gillar sånt också <3

  2. Hej

    Vilken mysig dag du haft, smart att du ska åka dit då o då innan din resa. Vilket ställe de har….det ser så fridfullt ut…jag kan känna lugnet som finns där
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *