Morgongänget …

Tror inte att det är unikt på något sätt men gissar att varje småstad har sina små och stora personligheter som sticker ut då de vet det mesta om vad som händer i staden eller/och för att man träffar på de rätt så ofta under de rutinerna man har mer eller mindre dagligen.

På väg mot jobbet idag mötte jag på Birgitta, en äldre kvinna som alltid är på City vid 7 och som verkligen har stenkoll på det mesta.

Hon följde mig när jag var på tv men fick alltid se repriserna då programmet började vid 20 och då låg hon redan och sov =) Alltid omtänksam och lite ifrågasättande så att man inte begår något misstag … När jag förminskade läpparna för 1 år sedan var hon rädd att det skulle bli ett hål där och dagligen kom till butiken för att försäkra sig att jag såg mer eller mindre ut som mig själv … Idag mötte jag henne och hon var väldigt nyfiken på en ny liten restaurang som har öppnat på en bakgata.

Att de hade haft i flera dagar vissna blommor i fönstret var hon lite oroad för och hon hade tittat in när dörren stod öppen för att ”kolla läget” för ja, hon kollar ofta ”läget” med det som sker i vår småstad.

Vi avslutade konversation med att hon tyckte att jag skulle köpa en sådan där kyckling bakelse för det hade minsann hon gjort och delat den i 3 för att kunna njuta av den under hela dagen.

Önskade henne en trevlig dag och gick in på Kafé Orion som dagligen öppnar vid 6.30 och som har en fantastisk kundkrets av tidiga morgongäster.

Den något äldre greken som alltid är där (för någon vecka sedan såg jag honom inte och blev genuint oroad) och som en gång i tiden har varit både fotomodell och visst även fotbollsspelare sa den underbara kvinnan bakom kassan som även hon har blivit en del av de morgonansikten jag möter innan jobbet.

När jag påpekade för henne att han varit fotomodell frågade vi honom om det stämde (kunde ju ha uppfattat fel) men ”Ja, jag har varit fotomodell men det var länge sedan” vilket fick oss att le då vi förstod nästan att det var några år sedan då magen visar idag tecken på  välbehag =) och när jag frågade om fotbollskarriären då påpekade han att det var för en av botten divisionerna =)

Frisören J. är alltid där också och intar sin frukost där innan jobb. Antingen kör han sin LCHF macka när han vill hålla kosten eller så väljer han den han har numera kallat ”stroke mackan” då den är alltifrån nyttig.

Att inte glömma ytterligare en äldre man som för flera år sedan kom till förra butiken med en skiva han hade gjort med ”det bästa av Småstadsdrottningarna” (serien jag var med i) och påpekade att den innehöll bara delarna där jag var med. Hahaha!

För några månader sedan berättade han att han skulle läggas in på sjukhuset men att jag inte skulle tycka synd om honom då det var som att vara på hotel. ”Michela, jag får frukost, lunch och kvällsmat samt kaffe och fika däremellan” och så var det visst tv med andra gäster som gällde på kvällarna. Underbart att vända något även om jag är säker på att han verkligen tyckte att det var fantastiskt att få bli lite ompysslad för kanske att han annars är rätt så ensam?

Tänk att göra ett program om helt vanliga människor och deras historier, utan glamour och utan den där perfektionen som vi annars gärna visar upp…

Att möta dessa människor ingår i min dagliga rutin och jag ville helt enkelt berätta att jag älskar att starta dagen med deras hälsningar och små korta pratstunder så jag njuter av min morgonkaffe nu på jobbet och tänker på alla de personerna som berikar ens dag utan att ens vara medvetna om detta.

IMG_4174

<3

 

2 thoughts on “Morgongänget …

  1. Så fint skrivet av dig, att lyfta dem anonyma och helt vanliga människorna som finns i vardagen. De som en del kanske helst undviker eller ignorerar. Det märks att du verkligen är en person som bryr sig. Härligt, önskar dig en glad påsk!

    1. Tack Katarina <3
      Tror nog att jag har alltid hälsat på alla, något som vissa uppmärksammade att jag gjorde redan som ung. Självklart kan även jag falla för vissa generaliseringar men försöker undvika de <3 Glad Påsk till dig med <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *