Mysig kväll på Enoteca del Signore …

Igår kväll var en nybliven vän på besök i Göteborg så vi passade på att ta en middag alla italiana då vi båda är ju faktiskt en ”made in Italy” själva.

Hans val föll på Enoteca del Signore, vid Götaplatsen i Göteborg som drivs av en nära vän till honom som också är italienare.

IMG_3420

Där satt vi tre italienare som av olika anledningar hittade till Sverige och som kanske är kvar för att barnen bor här.

Hade jag flyttat om jag inte hade haft Nicole? Si =) Vet dock inte om jag hade flyttat till någon annan svensk stad neråt i landet eller om jag hade tom. bytt land men det ligger egentligen lite i mitt psyke att vilja göra förändringar efter så många år.

En tysk professor jag hade i psykologi på universitetet sa till mig vid ett tillfälle då vi tog en kaffe tillsammans att man känner sig mest hemma med människor som pratar sitt eget språk, som kommer från samma land, som man delar de skrivna och oskrivna lagar med och som skrattar åt samma saker.

Det är självklart en generalisering men visst finns det en sanning i de orden och igår var det verkligen otroligt skönt att få lyssna och prata sitt eget språk, att höra orden, nyanserna i språket, tankesättet som man delar med människor som just kommer från samma land.

Även om vi är olika individer oavsett kultur så förenas man ändå i språket och i och med det fick jag en underbar mysig kväll med likasinnade.

IMG_3411

Ett yngre par satt vid bordet bredvid och vet inte om vi störde de med vår lite höga stämma och skratt men hoppas att den romantiska kvällen de skulle ha fortsatte sedan …

Carpaccio till förrätt och kött … En nyttig middag med det där goda brödet som ett litet litet undantag =)

IMG_3412

IMG_3414

En mysig intim miljö som du kommer att gilla så besök gärna denna enoteca i Göteborg om du redan har gjort och vännen som driver den har en historia som inte många har. Att han har dejtat vackra Helena Christensen och har haft hand om de mest kända krogarna i Miami i flera år för att inte tala om att han var själv i sin unga ålder en av Armanis mest använda modeller är bara några små kuriosa …

När man träffar människor som är i en viss ålder så finns det erfarenheter och längre historier som kan vara väldigt intressanta. Min nyblivna vän J. får dock vara lite anonym då han vill det =)  Har ju trots allt lovat …

Apropå kuriosa så passerade vid några tillfällen en man i kilt vårt bord och så kunde inte vi låta bli att ställa den där frågan ”Stämmer det att … ni inte har något under kjolen”? =)

Svaret var ”It´s true” för att sedan följas av en ”enjoy your meat”, orden som sas och mottages med glimt i ögonen och ett leende =)

IMG_3419

Dessa busiga skotska män alltså =)

Vi gick sedan vidare alla tre till Enoteca Sassi för att fortsätta prata, diskutera och skratta samtidigt som vi drack lite vin och åt lite italienskt småplock …

Klockan blev 1.30-2.00 och det var dags att runda av kvällen. Fortfarande alldeles för lite sömn för min del och då butiken väntar denna helgen så kände jag att jag var tvungen att tacka för mig.

Grazie per una piacevole serata in ottima compagnia <3

Hemma väntade min väninna Linda som låg och sov och som hade passat Knut under kvällen så har en trevlig tjejhelg framför mig medan min dotter lär sig att åka skidor i Sälen.

Nu skall jag packa ordrar och öppna butiken som idag har öppet 11-17 <3

Önskar dig en trevlig fredag …

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *