Om önskan om nätkärlek …

Då många av oss bloggare (både stora som små) uppmärksammar det nya förslaget om en ny lagstiftning mot just näthat tänkte även jag skriva några rader om något som de flesta av oss som bloggar har rakat ut för.

Här inne är ni faktiskt snälla eller så har ni tillräckligt mycket vett för att inse att ni får tycka vad ni vill men att skriva något kränkande kommentar gör inte er direkt till bättre människor.

Ibland kan jag dock tycka att så fort det kommer ifrågasättande ord från någon skall andra kommentera med att det är någon slags avundsjuka som alltid ligger till grund vilket inte behöver vara en sanning.

Näthat är inte detsamma som att på ett respektfullt sätt tycka olika…

Så länge det finns en respekt för att vi alla har olika erfarenheter som påverkar vårt olika tyckande så kan man ifrågasätta utan att för den saken skull kränka någon bakom en dataskärm med ursäkten att i vårt land värnar vi om yttrandefriheten.

Att tycka olika ÄR intressant. Jag kan tom. ibland ändra min åsikt om något för att få igång en diskussion. Kanske lite väl italienskt det hela men att diskutera älskar jag <3

Däremot kan jag inte riktigt förstå varför man ger sig på att kommentera ett utseende, oavsett om det handlar om att man är för smal, tjock, vältränad, fixerad, plastikopererad eller whatever.  Låt oss se ut som vi vill för självklart har även jag åsikter om andra människor men inte går jag och tycker offentligt en massa om de, bara för att jag har rätten att göra det? Common sense? =) Var tog den vägen ….

imagessss

Mycket fokuseras på kommentarer som läsare skriver men det finns även bloggare som gör sig skyldiga till detsamma  genom att hänga ut någon med namn vilket är i mina ögon värre då dessa personer har följare som sedan kan trygga varandra i att ogilla/hata ännu mer.

Måste man försvara sig offentligt bara för att man har en blog och en möjlighet att göra det? Skall alla som bloggar eller har tillgång till sociala medier skriva att ”den personen gillar inte mig” bara för att vi kan? Sådant kan jag definitivt inte förstå och får nog säga att jag är rätt så nöjd att jag inte gör det heller.

Gör mig skyldig till generaliseringar men det där är nog typiskt kvinnor =)

Tycker dock att det är viktigt att ämnet uppmärksammas då vi skulle aldrig gå med att att våra barn skulle utsätta eller bli utsatta för mobbning utan någon större fundering på vad vi själva har kanske gjort oss skyldiga till?

Som ansvarig blog portal som ger en lön till sina bloggare borde man även där ha klara och tydliga regler för vad som är nätmobbning/näthat och inte och var man stor i dessa frågor.

Bara några tankar denna dag när jag nu ligger i sängen på mitt hotellrum efter några timmar på Öksenhallen för inköp.

Ett inlägg med några bilder kommer snart men skall även sova bort 2 timmar feber innan jag skall till ett showroom ikväll med fantastiska brands.

Kram från en fantastisk vacker Köpenhamn <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *