Att få köpa in de snyggaste jackorna från Don Vanquisher …

En av de positiva sidorna med mitt jobb är att jag har en möjlighet att titta på vackra plagg som JAG gillar, ni vet sådana som sätter sig på hjärnan och oavsett hur ytligt det än må låta så ler man när man tänker på de.

En av de märken jag älskar är italienska Don Vanquisher då dessa jackor är handmade enligt den kända slow fashion konsten.

Nu kommer lite av en bildbomb på selfies tagna framför spegeln men med min Ipad då kameran i mobilen fungerar inte (måste fixa min telefon eller byta ut den i veckan).

Bad Armando som körde igår från Rom att även snabbt fota mig i några av de men då han jobbar som leverantör och inte fotograf så var det mest himmel på de bilderna och väldigt lite jag och jackan =) Några kunde jag dock beskära …

IMG_1822

IMG_0567

Jackorna kommer att ligga runt 18-19000:- och storleken på de har ändrats lite så de är lite större än vad de var i vintras. Har beställt 3-4 av varje av de på bild vilket även innebär att det kanske finns en enda i en storlek.

Den kortare varianten har vi haft även i år (slutsåld) och den har jag beställt i både svart med svart päls och i oliv med krage i beige toner.

Jeansen på bild, Please Classic Old Silk finner du HÄR.

IMG_1816

IMG_1817-846x1024

IMG_0564

IMG_1812

Och så en längre i svart med silvriga dragkedja som var den första jag provade och la order på <3

Då päls väcker känslor och upprör så vill jag bara berätta (för det är så klart viktigt) att pälsdetaljerna på dessa jackor kommer från djur som behandlas enligt Washington konventionen, som tar avstånd helt och hållet från det som händer exempelvis i djurfarmar i Kina (slutat helt att köpa pälsdetaljer därifrån).

Förutom jackorna från Don Vanquisher köpte jag in snygga skinnjackor från ett annat italienskt märke & så vackra cashmere tröjor & poncho för oss som inte gillar tröjor som ”sticker” men uppskattar denna lyxiga material som inte känns mot huden.

IMG_0613

Dagens inköp varade i några timmar och jag tackar så Armando som ser till att jag får till Borås vissa italienska märken som ej finns någonstans i Sverige för jag gillar, som ni vet, att finna brands som inte finns i var och varannan butik & webshop.

Tanken är att människor skall få ett större utbud och inte att vi butiker/webshopar skall konkurrera på samma märken. Har därför svårt att första märken som säljs till oss och till butiker som finns endast 50 meter ifrån … Whatever, därför det är roligt att hitta unika märken <3

Nu har jag kommit hem och skall ta hand om en massa smått & gott som ligger och väntar …

6 thoughts on “Att få köpa in de snyggaste jackorna från Don Vanquisher …

 1. Hej,
  Ja dom jackorna är riktigt snygga. Tyvärr lite för dyra för min kundkrets tror jag.
  Håller med dig för fullt detta med lite unika märken som inte finns överallt. Så fort en leverantör är med på Formex, så finns ju grejerna i alla möjliga butiker helt urskillningslöst. Dom leverantörerna går fetbort. Så hejja dig som lägger ett sånt stort engagemang i att bredda kunskapen till våra konsumenter. Allt är inte bara ”Odd Molly o Branting”.
  Ha det bäst/ K

  1. Tack snälla Katja för din kommentar <3
   Försöker så gott jag kan öka bredden på de mer kända märken i Sverige som visst är bra men långt ifrån de enda på ett internationellt sätt =)
   Tycker att Italien och USA har enligt mig de snyggaste brand generellt sätt <3
   Ja, jackorna är dyra men jämför man med Moncler och andra jackor i samma prisklass får man här jackor som inte kopieras då hantverk ligger bakom.
   Jag hoppas sprida märket så att kunder som har plånboken för dessa ser vilka läckra ytterplagg som finns <3
   Detsamma till dig <3

 2. Otroligt snygga kläder som är eleganta och långlivade !
  snygg polo som är klassisk och stilren…..

  inte bara modellen själv som håller högsta klass :)

 3. De där var nog de snyggaste jackorna jag har sett och kommer nog att köpa en av dig, hoppas hinna spara tills dess Michela =)
  Önskar dig en trevlig kväll fina du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *