Tankar kring kommentarer …

Igår kväll satt jag och pratade med Nicole.

Vi pratade lite om barn som kanske säger ”taskiga” saker men jag kände att jag inte kunde säga att ”det är typiskt för barn/tonåringar som inte vet bättre” då jag hade några timmar tidigare fått en kommentar som var nog inte menad som en komplimang under mitt inlägg om att jag hade gjort extensions

Närmare 50 år och kan inte va utan extensions?! Tragiskt!”

Förvisso kan man misstolka orden ibland men tror att dessa var menade som en liten kränkning vilket jag alltid förundras över.

Om jag hade haft en åsikt om valet på hår så hade jag kanske behållit den för mig själv eller kanske uttalat dessa på ett helt annat sätt.

Hur vi väljer orden är ett tecken på hur vi själva är, det tror jag till 100%.

Att försöka trycka ner någon för sitt eget val av utseende, åsikt eller vad det nu kan vara tyder på en saknad av något som jag tycker är definitivt tragiskt. Jag kan lätt plocka bort håret men frågan är om den människan bakom orden kan ändra sin attityd till andra. Knappast …

Berättade därför för Nicole att även jag får ibland vissa elaka kommentarer som dock uttalas fegt bakom en data skärm.

Även om hon själv tycker att jag borde ta bort mina extensions eller åtminstone ha de kortare så blev hon verkligen arg och vill skriva ett gästinlägg här i min blog vilket hon självklart får.

Tycker att det är viktigt att man lär sig att vi alla har åsikter om andra men dessa får man hålla sig för sig själv om de skall framföras på ett kränkande sätt.

På fredag är hon hos mig igen så skall bli intressant att se vad min dotter har att säga.

Ni kanske känner igen det där att man själv får tycka något om sin mamma men om andra gör på ett elakt sätt då blir vi riktigt pissed off =)

She did kan jag säga <3

Iblad tycker jag även att man skall vara försiktig med sina åsikter för det kan finnas bakomliggande orsaker till mycket.

I mitt fall handlar det endast om ren fåfänga men det kan man egentligen som läsare aldrig veta eller hur?

Att tänka efter före är nog ett tips jag vill ge dig och mig själv innan vi uttalar eller skriver de orden som vi bara känner för att få ur oss.

Personligen kan jag ta dessa och även om jag blir mest ledsen över människors ointelligens (ja, jag ser detta som en brist på intelligens och empati) så tar jag inte åt mig (för mycket psykologi studier för det =)

Samma sak gäller människor som hänger ute offentligt andra med namn på sociala medier oavsett om det handlar om facebook sidor, instagram eller bloggar och som skriver ”att jag är tvungen att ”försvara mig”.

Detta får mig att skratta och gråta för det är så otroligt lågt och vad skall de försvara sig ifrån? Försvara sig från att någon inte gillar de? Att någon har sagt något dumt om de själva? Har inte vi alla någon gång uttalat något om någon som inte var en positiv kommentar?

Att dock lägga ut detta offentligt är så otroligt omoget att jag finner inga ord.

Ser detta ofta på sociala medier och ”i don t get it” och glad att jag inte förstår …

Skall vi alla börja skriva vad den ena eller andra har gjort eller sagt då kan vi nog hålla på i alla oändlighet kan jag säga och frågan är nog vem som har mest att förlora i de sammanhangen.

Å andra sidan tycker jag definitivt att man kan skriva och utgå från sig själv när det gäller något om man känner för att dela med sig av något som tynger en.

En väninna sitter exempelsvis sedan 2 år i en bodelning och delar nu med sig på sin facebook sida om råd som hon själv kanske fick men aldrig gjorde något av då då hon inte trodde att hon skulle hamna i den situationen hon är idag. Speciellt med tanke på att man tror att giftermålet innebär en trygghet och någon slags försäkring för att det skall gå rätt till vid en eventuell skilsmässa.

Att dela med sig av sin erfarenhet är inte att kränka någon men det är att tipsa om att inte hamna i samma situation.

Om du är gift se till att stå som ägare på allt ni har köpt tillsammans för även om lagen säger att hälften är ditt kan det dröja lääääänge innan du får vad du är berättigad till om fd partnern som står som ägare till era gemensamma ägodelar inte lämnar in i tid de papper som gör att en bodelning blir klar.

Ett tips är att se över sådant för det är så klart frustrerande att behöva låna pengar från sina föräldrar när man egentligen inte har men har inte fått det man är laglig berättigad till trots att det har gått 2 år … Gardera dig själv och din framtid för du vet aldrig vad som kan hända <3

Ett inlägg om två skilda saker kanske men det röda trådet är vad jag personligen tycker är ok att lägga ut på sociala medier.

Klockan har passerat 13 och skall snart stänga igen butiken för att packa ordrarna som har inkommit sedan igår och som skickas imorgon (ingen DHL hämtning idag med tanke på att det är en röd dag)

En massa fint finns sedan igår i webshopen under fliken REA.

Gillar du Miss Me jeansen har du några som du kan köpa för endast 750:-!

Dessa på bilden nedan finns exempelsvis kvar i storlek 27/29/30

IMG_9042

 

7 thoughts on “Tankar kring kommentarer …

 1. Hej hej Michela

  Snabb fråga Miss Me jeansen vilken storlek passar på en 36a?
  Jag brukar ha 29 eller 30 men jag tänkte de kanske är små i storlekarna.
  Har titta på sådana här jeans sen jag såg dom hos dig första gången.
  känner att 750 kr skulle passa mig nu när jag är arbetslös sedan jag stängde min butik.

  Vänliga Hälsningar Ingela P Ha de gott

 2. Det råder något slags åsiktshaveri, jag kan själv tycka att mina åsikter och värderingar är de bästa, men jag tror inte att alla håller med:-))

  Jag kör på snäll, vilket inte är detsamma som dum, det funkar alltid!!

  Du är väl dessutom långt ifrån femtio :-))

  Jättekul att läsa om dina dagar, funderar på att slå till på ett badkar efter alla dina inlägg ;-)

  Kram Åsa

  1. Hahaha! Olika åsikter är intressanta för skulle nog tycka att det vore oerhört tråkigt om alla tyckte samma som mig och som italienska älskar jag diskussioner och kan gärna byta sida i mina bara för att diskutera ett ämne =))) Lite italienskt i guess =)
   Kaxig ödmjukhet brukar jag påstå är en bra kombo =)
   Du måste skaffa badkar men nackdelen är allt badskum som går åt … Borde söka sponsring på det =)
   Trodde nog att vi skulle lugna ner oss med badandet men än så länge har detta inte skett =)
   Investera i ett, älskar att ligga där en stund och koppla av, var på väg att somna dock sist vilket är inte så bra =)
   Kram <3

 3. Hej

  Jag gillar dessa snygga byxor också, men visste inte igår när jag beställde vilken storlek jag skulle ta, eftersom jag aldrig haft detta märke. Har ju kört med please byxor och där är ju xs och s som jag har haft som storlek
  Kram Nettan

 4. Så himla löjligt att alla måste ha åsikter och framföra dem jämt och ständigt. Jag har löshår fast jag är 53 år. Är det åldersgräns på det? Jag gör som jag vill och trivs med! Öva på att skriva trevliga saker istället för att komma med pekpinnar!

  1. Tycker Monika att vi gör som vi vill =) Huvudsaken är att vi är själva nöjda så får de som vill tycka på ett icke konstruktivt sätt bara stå för att de är bittra =)
   Hellre med extensions vid 50-60 års åldern än någon moralkvinna som skall tycka om andra =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *