Inköp & tankar …

Har precis avslutat inköp gällande tre nya brands i butik & webshop och helt underbara sådana … For Love & Lemons som vi redan har fått in (söker du en vacker och lite annorlunda klänning så har du HÄR valet), Free People vars stickade ponchos vi sålde slut och One Teaspoon som kommer först som vår & sommar leverans <3

IMG_7268

Nu sitter jag och njuter av en latte medan jag läser både tidning och några bloggar (något jag sällan gör)

IMG_0353

En bloggerska skrev om hyenor i blog världen och ja, detta är en otrolig ytlig värld hos många.

Vissa kan låtsas vara träningsbloggare utan att vara det bara för att få läsare, andra köper sig följare och likes för att locka företag till att vilja annonsera hos de, andra skriver ”skit” om någon annan bloggerska/bloggare för att få läsare då många gillar drama i blog världen.

Vi gör alla olika val och de vi gör ger ofta olika konsekvenser. Ibland visar de sig vara strategiska och smarta sådana ibland helt felaktiga.

Vidare skrev den bloggerskan om hyenor, om människor som har talat illa om varandra för att nu prata illa om någon tredje person.

Självklart har även jag gjort mig skyldig till att tycka om någon men mest pga. vad en annan person har erfarit än vad jag själv. Om sedan samma person har uttryckt lite kränkande kommentarer om mig så bryr jag mig inte (och vi har även pratat om detta) för detta gjorde inte lika ont som det sveket som en sk. väninna gjorde sig skyldig till.

Det märkliga med vänskaper är att om sveket är för stort så kapar man banden. Det är så enkelt att göra det och en av de faktorer som kännetecknar riskerna med en vänskap…

Den relationen är väldigt sårbar för vi får inte ”bete oss hur som helst”  mot varandra utan att detta kan ge konsekvenser.

När det gäller familjebanden har vi en större acceptens då familjen är trots allt familjen och i den konstellationen har vi möjligheten att vara och bete oss som vi aldrig skulle kunna göra med en vän.

Min väninna Linda och jag pratade om detta i helgen då hon läser just om bland annat detta i sin kurs om socialpsykologi.

Håller du om din väninna så var försiktig med vad du gör medvetet, tänk efter före helt enkelt. Vänskapshemligheter är just det <3

Skall nog ta fram den boken jag en gång läste och som är skriven av den italienske socialpsykologen Francesco Alberoni.

Har du inte läst hans böcker som var de mest lästa för flera år sedan så rekommenderar jag dem. Fantastiska böcker som ger förklaringar och insikter om de mänskliga relationer som vi alla har …

Ett litet tips från en nästan solig Göteborg <3

Nu skall jag maila lite och om en timma blir jag hämtad för att åka till Ikea och köpa bland annat glas då jag har lovat Nicole att nya skall finnas i hemmet när hon kommer på tisdag.

Önskar dig en fantastisk dag <3

 

 

18 thoughts on “Inköp & tankar …

 1. Det länns som att det är mycket intriger, falskspel och vändandet mellan ”bloggvänner” i vissa sammanhang. Tycker det är en lite annorlunda värld än vad man är van vid. Många är egna företagare och då vill man såklart ha reklam och umgås med de som är lite”kända”. Det blir kanske lätt att förväxla komplimanger/”vänskap” med att ”hon gillar mig, jag kan anförtro mig åt henne=säga privata saker” och tro att det är en vanlig kompisrelation.
  Som utomstående, reflekterande person kan man läsa in mycket, och konstatera att mycket är fejk och för stunden. Att många bloggare gör vad som är bäst för dom. Sånt syns. Och att en som man inte brukar umgås med och en annan tvärtom byter plats.

  1. Tror definitivt också att mycket märks mellan raderna … Så är det och tror inte att alla är naiva men å andra sidan så har du nog rätt.
   Man vill tro att vissa relationer är på riktigt och det är just då besvikelsen blir stor.
   När man vet eller tror att den andra personen är ute efter ngt och gör något för egen vinning skull så vet man åtminstone ”spelets regler” och man gör ett val. När man dock anförtror sig i tron att något är äkta då blir det verkligen en tråkig lärdom det där ”att man inte kan lite på ngn”.
   Gissar att det misstaget lär man göra några gånger för en så tråkig insikt att inte kunna dela med sig med de man tror är ens vänner …
   Skall dock släppa detta för tråkigt självklart att läsa sådant här drama … Ibland behöver man bara ventilera lite sina tankar <3

 2. Man kan bli överraskad och bli besviken över mycket, förstår besvikelsen över sveket från din vän:/

  1. Visst är det så … Bara att inse att även vänner har svårt att hålla hemlisar och när de försöker be om ursäkt gör de det bara värre =)
   Som sagt, det ingår i livet dessvärre … <3

 3. Låtsas vara träningsbloggare? Du tror inte en bloggare skriver om träning för att det är ett av intressena man har! Precis som jag själv gör. Det är som alltid, de som inte vill läsa bloggen gör ju inte det. Det gäller väl att skriva om saker som ligger varmt om hjärtat. Det finns många exempel på bloggare som skriver om saker som dom vet genererar läsare och det är väl också ok. Varför just träning skulle göra det vet jag inte. Vem bestämmer reglerna här? Vem som helst får väl skriva om träning. Du gör det ju själv också!

  Varför skall det vara så svårt att glädjas över någon annans framgångar. Sen undrar jag återigen varför du inte tycker en bloggare inte får skriva om precis vad som helst precis som du själv gör!? Avundsjuka och det förstår jag mig själv inte på.

  Mycket fokus också på köpta ”likes” också riktat mot en specifik person. Varför? Du tror inte det kan ha att göra med att just denna person faktiskt har massor med nya engagemang i väldigt stora organisationer som genererar just mer följare!.
  Tycker inte du själv är speciellt snäll här fast du hela tiden hänvisar till att ”andra gör si och så” medans du själv har en mer moderat inställning skriver du. Fast sedan skriver du precis tvärt om. Då är det kanske dags att reflektera lite över ditt eget beteende och vad du skriver om du nu har så mycket synpunkter på andra.

  Du skriver om företagare som om det vore en naiv grupp människor, så är det naturligtvis inte. Det låter mer som om du är väldigt naiv som tror att företagare inte har koll. Jag skulle säga att 95% har superkoll och resten är kanske oerfarna och ser all uppmärksamhet som bra. Har aldrig hört talas om företagare som anlitar personer man inte har någon uppfattning om och man lägger inte ut annonsering hos någon man inte känner till. Precis som man väljer tidningar med omsorg som man vill annonsera i. Tänk om jag skulle annonsera i alla inredningstidningar som ringer mig ständigt. Just för att jag annonserar i några väl valda tidningar betyder inte det att jag är intresserad av vad som helst.

  När det gäller om någon köper likes eller inte. Det är ju inte så att man kastar sig över en bloggare utan att kontrollera om man skulle ha intresse av att de marknadsför något. Får själv massor av förslag och har även fått ett från dig Michaela men som du vet handlar det framför allt om vad man vill att företaget skall stå för och hur man når ut bäst, inte hur många kanaler man har.

  Ekvationen är enkel, vill man har marknadsföring och få det av en bloggare så ligger det väldigt mycket till grund vad det bloggaren står för. Därför är vissa mer anlitade än andra. Bloggen är ett uttrycksätt och varför ifrågasätta olika bloggare om vad dom skriver om. Lever vi inte i en fri värld.

  1. Jag har nog rätten att ha mina egna uppfattningar i detta likaså du uttrycker dina egna och nej, jag tror definitivt inte att många har koll på att man kan köpa sig följare. Jag har definitivt inte hänvisat till en enda person då jag vet flera som gör det då du som mig får självklart flera förslag i veckan. Att bara uppmärksamma detta är inget jag skäms för då jag vill bara varna de som är ”naiva” att detta förekommer, inget konstigare än så … Jag gläds över andras framgångar för som jag även skrev i inlägget så kanske de valen visar sig vara väldigt strategiska så inget fel med det. Det finns bloggare som aldrig skriver om privata saker och visar endast upp vackra inredningsbilder vilket också är helt underbart då man får välja vem eller vilka man vill följa och läsa. Då du själv inte är naiv så kan jag påstå att det är väldigt lätt att se om de likningar eller följare som ett konto får kommer från olika engagemang, bara att trycka på likningar eller följare så syns det om det är spökkonton eller inte … Som sagt, har de personers bilder gått från exempelsvis 1000 likningar till färre då kanske detta har uppmärksammats av deras konton så anar du att det var ngt man gjorde men åter, ett strategiskt val många gör för att visa upp och få ännu flera följare och likningar. Alla gör vi som vi vill så klart då vi lever i ett demokratiskt samhälle som präglas just av detta men tycker ändå att man skall ej hänvisa till något man inte har för att ta betalt när man troligtvis har många ändå … Min åsikt och ja vi lever i en fri värld vilket jag värnar om. Ha en underbar dag och tittar in ibland och tittar på din vackra inredning …

  1. Som sagt, man får göra som man vill men gillar inte det där att köpa sig följare för det är inte rättvis mot de som försörjer sig på sin blog (jag är inte en av de tyvärr =) som Madeleine skrev i sitt inlägg …
   Vet inte hur vanligt detta är men det förekommer efter att ha tittat in i några konton som ville ha sponsring och även om de flesta företagare inte är naiva så kanske det finns några som är det och det är de som jag tycker borde veta så att de kan välja om de vill eller inte vill annonsera ändå .. Inget ont menat men en fenomen som behöver uppmärksammas då många av oss i branschen har det tufft ändå …

 4. Inte svårt att förstå vem du syftar på..en väldig hycklare den tjejen, mycket lögner på den bloggen..märkligt att inte fler ser igenom det men är nog en hel del som gjort det på sistone. Så trist att du blivit sviken o sårad.

  1. Det var verkligen inte meningen att peka ut någon då jag menade verkligen detta som något generellt när jag skrev om det första gången.
   Då mitt namn nämns i en blog så vet jag dessvärre vem du menar och även om jag har det sista blivit negativt förvånad över ett visst handlande så har vi alla våra tuffa historier och vi kämpar alla på olika sätt så det där med paj kastning vill jag nog hålla mig utanför även om mina ord har uppfattats som sådana och det får jag be om ursäkt för. Har nog låtit mina känslor lysa igenom lite för mycket vilket är inte så vuxet kanske.
   Tycker dock att det är en skillnad att skriva om ”en fenomen” generellt kontra att peka fingret mot någon med namn…
   Att gå ut med personliga namn i sin blog gör man bara inte men nu lämnar vi detta och tittar fram. Det som har varit har varit och alla får göra som de vill i slutändan i sina respektive bloggar och i livet som någon mycket riktigt påpekade… Det som gör livet spännande trots allt men även det som gör personliga bloggare opersonliga.
   Tack för omtanken och ja, en tråkig erfarenhet rikare tyvärr gällande det där med ”tillit” men släpper det nu … <3
   Det finns viktigare saker i livet trots allt ...

 5. Nej du har inte pekat ut någon och inte startat pajkastning..jag menade inget illa, jag menade att Jag förstod en del, men det mesta du skrev var ju generellt menat och du har Ej nämt någon vid namn, de bloggare som gör det skjuter ju sig själva i foten typ. Hoppas du ej får skit för detta nu..Kram!

 6. Jag vet att du skriver att du inte pekar ut någon särskild men jag kan bara tala om att jag tillhör dom som blivit sviken/lurad av nämnda unga dam som inte pekas ut. Hon såg till att jag förlorade en gemensam vän. Vännen befann sig vid tillfället i djup sorg och den unga damen såg till att plantera en massa skit som inte var sant. Jag tror dock på karma och en dag hoppas jag att min f d vän, och alla andra runt den här falska människan vaknar. …och om du inte visste det så kan jag upplysa dig om att hon haft ihop det med JP … vilket inte JP’s sambo har en aning om…

  1. Det ser man … Märkligt isf. att den unga icke nämnda damen inte berättade för J:s dåvarande sambo om sig själv och honom istället för att berätta om någon annan … Vet inte alls om vi dock pratar om samma människor. Hoppas att du får din väninna tillbaka om du så önskar och ja, jag tror också på karma <3

  2. Hade verkligen ingen aning om henne och JP, hur vet du det och hur vet du överhuvudtaget om att dessa två initialer har med vad som har hänt mellan oss att göra? Är Stockholm såååå liten? =)

 7. Mm, det är just precis den JP och jag vet eftersom hon själv berättat. Det som hänt er emellan har jag däremot fått höra av någon annan. Och jag hoppas att du vet vad hon sprider om dig.

 8. Kan garantera att jag inte göra det. Det ska mycket till för att hamna på min Skit-lista, men hon har en evig plats där. Tro mig. Har sällan blivit så blåst av någon.. Men som sagt, karma.

  … SOM jag väntar.

  1. Samma här. Blir verkligen så ledsen över att höra detta skall du veta, först och främst för att det inte är sant men även för att någon som jag har ansett vara en vän sprider osanna rykten …
   … Förstår det verkligen men vet inte riktigt vad hon har gjort mot dig …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *