Glittrande belysning & språkfel …

Igår kväll somnade min lilla och jag i famnen på varandra och så låg vi en stund innan och pratade om både det ena och det andra.

Det är så mycket jobbiga tankar som hon går igenom och något som troligtvis kännetecknar lite funderingarna man har i den åldern.

Allt om ”hur kommer jag att klara mig i livet” till ”rädslan om att vi föräldrar skall dö” är visst de som är lite jobbigare än de mer sekundära som har med en kropp som håller på och växer, hormoner och allt det som är.

I Italien har vi ett litet märkligt talesätt för tonåren då vi säger att man är då ”varken kött eller fisk”.

Nicole skrattade åt jämförelsen och undrade nog lite över min italienska kultur….

I vilket fall handlar det nog mest om att som förälder bemöta den här perioden på några år med tålamod och respekt för att ilska och allt för stränga ord är nog det sista man behöver när man är redan känslig i sig.

Vi kvinnor har kanske lättare att relatera det till då vi var gravida och kanske grät för det minsta lilla?

Jag har turen att ha en fantastisk tjej till dotter som har ett stort hjärta.

Hon har vid flertal gånger tagit fram ett kort på mig och en väninna och ställt det vid fönstret för att hon önskar att jag hör av mig till henne, att jag visar min mogenhet genom att ringa det där samtalet.

Så mogen är jag dessvärre inte men hennes tankar är stora och godhjärtade och det är viktigare än alla A betyg i världen <3

Det säger jag som gammal gymnasielärare …

Den veckan hon är hos mig (fredag-fredag) byter vi mitt i veckan på tisdagar för att det inte skall gå en hel vecka mellan gångerna. Något hon själv ville med åren så ikväll är hon hos sin pappa för att komma tillbaka imorgon och då skall vi gå och handla lite saker till köket då vi behöver det mesta.

En mixer för att göra goda morgon juicer är numero 1 på vår inköpslista och så behöver vi handla lite av allt för att fylla våra något tomma hyllor.

Nicole skrattade igår åt att de flesta grannar har nog redan färdiga hem men inte vi minsann och ärligt får det ta sin lilla tid <3

Imorse när hon gick till skolan pratade vi i telefon och då hon klagade lite över kylan sa jag till henne att ”Ställ dig bredvid en termos när du kommer till skolan” och så insåg jag av hennes tystnad att termos är något helt annat =))))

Tänk om hon hade ställt sig jämte en och sagt att ”mamma har sagt att den värmer”. Hahaha! Anledningen till felet är att termosifone är element på italienska. Förstår ni inte hur fel det kan bli när orden är ibland så lika men har så olika betydelser? =)

Nu har jag packat en massa ordrar som idag lämnar butiken för att göra kunder förhoppningsvis glada <3

Avlsutar med att visa den lampan som Nicoles pappa hjälpte oss att få upp i söndags. Nu återstår bara alla andra som dock inte ens är köpta …

IMG_0226

IMG_0224

Dags att fortsätta jobba här <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *