Tankar om närhet och oro …

Det går inte riktigt att blogga om ytligheter och vanliga tankar om oro när världen sörjer dåden i Paris.

Det går inte heller att låtsas att man inte känner någon oro, den vi numera har över hur det onda vill komma åt oss i våra annars relativa trygga länder, när vi är ute och äter, när våra ungdomar går på konsert, när familjer går på en fotbollsmatch.

Det är nu i vardagen som IS vill sätta skräck på oss och visst kan man inte annat än att tänka: vad är det för värld som min dotter, mina syskonbarn och alla andra barn och ungdomar får växa upp i och vilken framtid väntar nu för oss alla? Är otryggheten här för att stanna?

Det finns på sociala medier de som ”kritiserar” valet som många av oss har gjort (även jag) om att exempelsvis på facebook att ändra profilbilderna till den franska flaggans tricolore när IS bombarderar och sätter skräck i Syrien. Varför just Frankrike tycker vissa?

Otroligt orättvist men det som är skillnaden är att Frankrike är här, man har själv varit där några gånger och vi människor reagerar på ”närhetesprincipen” om ”att det kunde ha varit jag eller min familj” när vi känner.

Orättvist kanske men inte alls märkligt. Att länder visar sitt stöd genom att kända monument lyser upp i mörkret i franska flaggan är även ett signal om att ”stå upp” för de värderingar som demokratin står för …  för de mänskliga rättigheter som vi värnar om <3IMG_6008

Har lyssnat på de talen som ledarna i sina länder har uttalat och det känns som att man tittar på film … Samma känsla som när 11/9 inträffade och man satt fastklistrad vid tv rutan för att förstå vad som händer, för att ta in det man inte vill förstå.

Det är dock också väldigt viktigt att göra skillnad mellan religioner och terrorister för rädslan får inte göra oss blinda för den.

Idag vill Nicole ha en mamma och mor dotter och blev faktiskt rörd över denna önskan. Hon vill gå till Knalleland (är aldrig där annars), gå i de stora butikerna som finns där, ta en fika och bara umgås. Hon bad om att inte någon Knut skulle följa med så att vi inte behöver ta hänsyn till att man ej får ta med sig hund överallt. Idag är det hon och jag <3

Kärlek till oss alla <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *